0 min čitanja

Pokemon Go, planetarno popularna igrica downloadana je čak 800 milijuna puta, a od 2016. godine ostvarila je prihod od čak 2 milijarde američkih dolara.

Katolička crkva iskoristila je popularnost ove igrice i pokrenula svoju inačicu: Follow JC Go! s ciljem privlačenja mladih vjernika. I sam papa Franjo dao je svoj blagoslov ovoj igrici.

 

Glavni junaci ove igrice su sveci, a igra je vrlo nalik Pokemon Go: igrači skeniraju svoje okruženje i “hvataju” svece u svoj katalog. Kako bi uhvatili sveca, moraju točno odgovoriti na pitanja vezana uz temu katoličke vjere.

Ovaj projekt pokrenula je katolička evangelistička grupa Fundación Ramón Pané, a na njemu je radilo preko 40 dizajnera, teologa i drugih stručnjaka. Igrica se razvijala dvije godine uz pomoć privatnih donacija i sponzorstava u visini od 500 tisuća dolara.

Igra potiče ponašanje u duhu vjere, pa tako kada igrač prolazi kraj crkve, treba se zaustaviti i pomoliti. Ako se nađe u bolnici, također se treba pomoliti. Osim igranja, putem aplikacije može se izvršiti i donacija.