0 min čitanja

Kompanija koju smo donedavno poznavali pod imenom Vipnet, osim imena uvela je mnoge druge promjene u svojoj organizaciji. Digitalna transformacija kompanije donijela je rebranding, ali i mnoge promjene u načinu rada.

Zaposlenici A1 Hrvatska od ovog mjeseca moći će raditi remote, od kuće ili s nekog drugog mjesta i tako učiniti svoje radno vrijeme fleksibilnijim. Osim toga, oni imaju i nove “kolege”. Ove godine A1 je bogatiji za 40 robota-zaposlenika. Oni u call centru, nabavi, logistici i drugim odjelima prepisuju podatke iz jednog u drugi IT sustav. Iako su roboti preuzeli zadatke koje su prije obavljali zaposlenici, iz kompanije tvrde da je takva raspodjela posla povećala potrebu za zaposlenicima. To se poglavito odnosi na one koji obavljaju kreativnije poslove.

Transformacija je zahvatila i radni prostor. Sada zaposlenici rade u kampusu koji se sastoji od prostora koji nude mjesto za rad ali i odmor kao što su fun zone, vrtić za djecu, wellness, bazen, sauna, fitness, restoran i kafići.