0 min čitanja

Stižu novosti iz Facebooka: Mark Zuckerbeg najavio je spajanje 3 servisa za dopisivanje u njihovom vlasništvu. Radi se o najpopularnijim aplikacijama za dopisivanje: WatsAppu, Messengeru i Instagramu.

Prema CNN-u, aplikacije će i dalje biti odvojene i funkcionirati kao zasebni servisi. Ipak, pozadinska infrastruktura bit će im zajednička.

Što to znači za korisnike?

Korisnici trebaju biti spremni na to da će se podatci o njima razmijenjivati između 3 navedene aplikacije. To će omogućiti oglašivačima bolje targetiranje prema interesima korisnika. Osim toga, nemojte se zbuniti ako dobijete “prijedlog za prijateljstvo” na jednoj od navedenih aplikacija temeljem na tome s kime komunicirate na drugoj. Interes Facebooka je upravo “bolje povezivanje korisnika”.

Svi oni koji nisu do sad osjetili da sve navedene aplikacije kontrolira Facebook, uskoro će se suočiti s realnošću. A, to je otprilike 2 milijarde ljudi. Naime, prema procjeni Facebooka, njihove servise za dopisivanje na mjesečnoj bazi koristi 2,6 milijarde korisnika. Dnevno broj korisnika iznosi 2 milijarde.