1 min čitanja

Facebook je pronašao način kako privući mlađu populaciju na ovu društvenu mrežu. Naime, iz Facebooka su najavili pokretanje servisa za upoznavanje. Povod uvođenju ove nove funkcije je taj što je 200 milijuna korisnika označilo status veze kao slobodan/na. Osim toga, trendovi pokazuju da jedan od tri braka u SAD-u započinje online komunikacijom.

Mark Zuckerberg najavio je ovu novost jučer na F8 Facebook developers konferenciji u Kaliforniji. Fokus servisa za upoznavanje neće biti na kratkim vezama kao što je na Tinderu, već na stvaranju značajnih i dugih odnosa.

Evo kako će izgledati upoznavanje na Facebooku:

Korisnici će moći izraditi profil za upoznavanje koji će biti odvojen od njihovih Facebook korisničkih računa, a sastojat će se od imena i fotografije. Korisnicima će se predlagati profili osoba prema zajedničkim interesima kao što su događaji i grupe. Tako će moći pretraživati događaje u blizini i profile osoba koje zanimaju događaji te stupiti u kontakt s njima. Ova funkcija bit će opcionalna i dostupna svim korisnicima bez obzira na to da li su slobodni ili ne. Razlog tome je taj što u Facebooku smatraju da ljudi zaborave izmijeniti status veze ili na to pitanje odgovaraju ironično, pa se sumnja da je broj slobodnih korisnika veći nego što je to evidentirano.

Kako bi se sačuvala privatnost korisnika, ove funkcija neće biti vidljiva Facebook prijateljima, a kao partneri će se predlagati osobe koje nisu na popisu prijatelja. Servisu za upoznavanje pristupat će se putem Facebook aplikacije, ali komunikacija će se odvijati zasebnim servisom koji neće biti povezan s Messengerom i WhatsApp-om, zbog sigurnosnih razloga.

Testiranje ove funkcije počinje kasnije ove godine, a najavu pogledajte u videu: