0 min čitanja

Googleova usluga izrade knjige fotografija još od 2015. godine dostupna je u SAD-u. Iako vrlo popularna, ova usluga polako osvaja ostatak svijeta. Tek od prije nekoliko mjeseci dijelu Europe postala je dostupna, a od jučer i u Hrvatskoj.

O čemu se radi?

Google photos aplikacija je povezana s Google korisničkim računom. Nakon uvoza fotografija nudi se mogućnost izrade personalizirane fotoknjige s odabranim fotografijama. Knjiga se može naručiti u dvije varijante: s mekim uvezom i manjih dimenzija za 97 kuna ili s tvrdim uvezom i malo većih dimenzija za 171 kunu.

Kako napraviti svoju fotoknjigu?

Prvi korak je prijava u aplikaciju Google photos pomoću Google korisničkog računa. U izborniku koji se nalazi sa strane nudi se mogućnost “kreiraj novu fotoknjigu”. Zatim je potrebno odabrati fotografije, nakon čega Google automatski stvara fotoknjigu koju je moguće personalizirati i urediti.

Kupovina se vrši online, a dostava poštom. Nakon što naručite knjigu čekati ćete ju otprilike dva tjedna prema uputama Google. Za izradu knjige potrebno je do 4 dana, a za dostavu do 11 dana. Dakle, ako naručite odmah, stignete razveseliti dragu osobu ovim božićnim poklonom. Dobar tajming, Google!