1 min čitanja

Savitljivi telefon je novi milestone tehnoloških divova. Već godinama traju rasprave i nagađanja tko će ga prvi proizvesti. Ranije ove godine Huawei i Samsung pohvalili su se kako su vrlo blizu ostvarenja cilja i kako iduće godine telefoni stižu na tržište.

Nova era pametnih telefona: preklapaju se poput novčanika

Iako je već nekoliko savitljivih telefona na tržištu, ovi telefoni bitno će se razlikovati. Zasloni će biti 7-inčni, a moći će se preklopiti poput novčanika. Navodno će novi savitljivi telefon imati ne jedan nego čak dva zaslona, a Samsung i Huawei se utrkuju tko će ga prije izbaciti na tržište.

Huawei u utakmici za prvo mjesto

Huawei je nedavno nakon dugog niza godina zauzeo drugo mjesto po prodaji telefona i tako prestigao Apple. Prošle godine njihov je pametni telefon proglašen za najbolji uređaj na tržištu, zahvaljujući kameri koja konkurira čak i nekim profesionalnim fotoaparatima.

No, prvo mjesto i dalje uvjerljivo zauzima Samsung. Huawei želi zbaciti s trona Samsung, ali to će im uspjeti samo ako budu brži i bolji. Savitljiv telefon idealna je prilika za to.

BOE
Izvor: BOE

U utrci za prvi savitljivi telefon Huawei surađuje s proizvođačem zaslona BOE, koji se na društvenim mrežama pohvalio proizvodnjom savitljivih zaslona. Preostaje još samo prilagoditi preostali hardver i bateriju, što uopće nije lagan zadatak ako uzmemo u obzir da ona treba napajati čak dva zaslona.