0 min čitanja

 

Novo komparativno istraživanje korisnika iPhone-a i Android telefona otkrilo je mnoge zanimljivosti o mobilnim korisnicima.

Na vječno pitanje da li je iOS bolji od Androida, Slickdeals pokušao je odgovoriti istraživanjem navika i karakteristika njihovih korisnika. U istraživanju je sudjelovalo 1.000 korisnika iPhonea i 1.000 korisnika Android mobitela.

Rezultati su šokantni

Oni koji posjeduju iPhone imaju više novca, prijatelja i općenito su sretniji od Android korisnika.

U odgovoru na pitanje koliko su sretni, „vrlo sretnim“ osobama izjasnilo se čak 27% više ispitanika koji koriste iPhone u odnosu na one koji koriste Android. Korisnici iPhonea u prosjeku imaju krug od 5 prijatelja, a omiljena aktivnost vikendom im je izlazak. Istovremeno, Androidovci umjesto izlaska biraju kauč, a njihov krug prijatelja u prosjeku čine 3 osobe.

Prosječan iPhoneovac zarađuje čak 13 tisuća dolara više na godinu u odnosu na Android korisnika.

Istraživanje pokazuje da iPhoneovci više „vise na mobitelu“.

A razlika je veća od sat vremena. Prosječan iPhone korisnik na mobitelu provede 4 sata i 54 minute, dok isti pokazatelj kod Android korisnika iznosi 3 sata i 42 minute. Osim toga, iPhoneovci se više slikaju – dnevno opale oko 12 selfija, dok Androidovci opale prosječno samo 7.

Još jedno zanimljivo pitanje našlo se u upitniku, a to je televizijski ukus. Otkriveno je kako je iPhoneovcima omiljeni žanr horor, a od aktualnih serijala najviše prate The Game of Thrones. Androidovci vole dobar krimić, a na malim ekranima omiljena im je serija NCIS.