3 min čitanja

O toj temi raspravljat ćemo s onima koji su u tome uspjeli. Stvoriti sadržaj za turiste misija je mnogih malih poduzetnika. Oni su ti koji stvaraju doživljaje za turista, radi kojih se on vraća na destinaciju.

U utorak 27. studenog s početkom u 15 h okupit ćemo se u Mediteranskom Plesnom Centru u Svetvinčentu kako bi razgovarali o primjerima uspješne prakse u turizmu s osobama koje ih predstavljaju. Panel diskusija “Istria full of life: kako ispričati priču u turizmu” održat će se u obliku okruglog stola te pozivamo sve zainteresirane da dođu poslušati raspravu i priključe joj se.

Cilj je da se turistička ponuda (smještaj, gastronomija, atrakcije…) poveže i sklope međusobne suradnje u vidu novih aranžmana i pokretanja projekata koji doprinose podizanju kvalitete sadržaja destinacije.

 

Okruglom stolu prisustvovat će:

Lorena Boljunčić uspjela je spojiti svoje tri ljubavi: kulturu, turizam i marketing u nekoliko uspješnih turističkih proizvoda. Jedan od njih je nezaobilazno iskustvo doživljaja tradicije Istre u Kući istarskog maslinovog ulja u Puli.

Marko Bolković pulski je umjetnik i inovator koji stvara audiovizualne čarolije. Iz njih je nastala ideja o prvom hrvatskom festivalu svjetla: Visualia, koji je Pulu doveo u rang s najpopularnijim svjetskim destinacijama festivala svjetla.

Mladen Draguzet poduzetnik je iz Barbana te osnivač turističke agencije specijalizirane za aktivni odmor Istra Adventure. Svojim gostima nudi nesvakidašnje iskustvo safari doživljaja Istre vožnjom quadom, buggyjem, kayakom, a uskoro i jet skyjem.

Nevenko Bulić i Nigel Simpson pokretači su najvećeg adrenalinskog parka u jugoistočnoj Europi Glavani Parka. U svojoj ponudi osim staza za penjanje imaju zip line, stijenu za penjanje, ljudski katapult, ljuljačku…

Milena Mičić je oceanologinja i morska biologinja. S misijom popularizacije znanosti o moru osnovala je pulski Akvarij, sjajni biser pulskih turističkih atrakcija.

Deniz Zembo prvi je hrvatski Masterchef i kulinarski virtuoz koji svoju ponudu plasira u hotelu Amfiteatar u centru Pule. Objedinivši ponudu gastronomije i smještaja kroz cijelu godinu dočekuje turiste i čini vrlo bitnu kariku u turističkoj ponudi destinacije.

Kristina Peršić vlasnica je turističke agencije koja se bavi menadžmentom smještajnih objekata. Specijalizirana za luksuzne kuće za odmor u Istri, u svom poslu susreće se sa zahtjevnim turistima i najbolje poznaje njihove želje i potrebe.

Zoran Uravić vlasnik je Ranča „Barba Tone“ u Manjadvorcima nedaleko od Pule. To je prvi i jedini ranč u Istri koji se profesionalno bavi rekreacijskim jahanjem, a turisti na njega pristižu kroz cijelu godinu.

Bruno Trapan slovi za urbanog vinara koji je svoju proizvodnju započeo graditi u garaži u središtu Pule. Nižući brojne uspjehe svojom vinskom pričom prerastao je u etablirano ime na međunarodnoj sceni vinara. Spojivši tradiciju i gastronomiju u svoj podrum Trapan station tako je stvorio jedinstveni turistički proizvod koji mami brojne turiste u potrazi za izvornim i autentičnim doživljajem.

Federica Ukušić, vlasnica Polidor Camping Parka, obiteljskog kampa u Funtani koji je otvoren turistima kao i domaćem stanovništvu tijekom cijele godine.

Ivana Marić vlasnica je turističke agencije Master Holiday koja se bavi menadžmentom vila za odmor u Istri.

Alen Paliska direktor je utrke 100 milja Istre, jedne od samo 22 utrke na svijetu koje čine Ultra Trail World Tour.

Patrik Spagnolo autor je mobilne aplikacije za brzu prijavu gostiju na eVisitor sustav pomoću automatiziranog čitanja dokumenata, po principu “slikaj i prijavi” In check In.

Veseljko Otočan vlasnik je tematskog parka Sveti Mihael, bajkovitog drvenog dvorca s atrakcijama za mlade i one manje mlade.

Sandra Pekica od obiteljskog polja lavande stvorila je biznis i autentičan turistički proizvod. Osim u proizvodima od lavande poput jastučića i hidrolata, njezini gosti mogu uživati i u jedinstvenoj šetnji poljima lavande.

Dragan Bilić vlasnik je Family Centra Štokovci, rekreacijskog centra za sportske aktivnosti na otvorenom.

Općina Svetvinčenat idealan je domaćin za ovu diskusiju zbog izvrsnih rezultata koje postiže u turističkim brojkama. Kroz kvalitetnu turističku ponudu općine Svetvinčenat ogleda se uspješan primjer suradnje cijele zajednice u plasiranju kvalitete i kvantitete za turista koji će se vratiti.

Pozivamo sve zainteresirane za sudjelovanje da se prethodno prijave putem ovog obrasca zbog ograničenog mjesta.

Sjajan uvod u besplatnu edukaciju za poduzetnike i buduće poduzetnike

Ovom panel diskusijom otvara se Start-Up akademija, besplatan program edukacije za poduzetnike i one koji to žele postati.

Što dobivaju poduzetnici početnici? Za njih je Start-Up akademija edukativno-mentorski program koji im može pružiti podršku za početnu fazu poslovanja.

Što dobivaju postojeći poduzetnici? Oni na Start-Up akademiji mogu upoznati brojne inovativne modele i njihove primjene u praksi, kao i informacije za uspješno vođenje poduzeća i rast.

Prijaviti se stoga mogu svi zainteresirani za poduzetnička znanja, trendove na tržištu, razmjenu znanja i informacija te kontakata. Oni koji imaju poslovnu ideju kroz program dobit će priliku prezentirati istu. Stručni žiri odabrat će najbolju poslovnu ideju. Ona će biti nagrađena s novčanom nagradom u iznosu od 5.000,00 kn, računalom i medijskom kampanjom na portalima InspireMe.hr, Starter.hr i TV Nova.

Projekt se provodi u partnerstvu s IDA-om, Zagrebačkom Bankom, TV Novom te gradovima Buzet, Umag, Pula, Poreč, Rovinj, Labin i općinama Svetvinčenat i Medulin.

Na službenim stranicama organizatora pročitajte više o Start-Up akademiji i kako se možete prijaviti za sudjelovanje, a novosti pratite na Facebook stranici.