1 min čitanja

Albert Gajšak, mladi karlovački inovator koji je u svijetu poznat po izumu MAKERbuino konzole, danas na svoj 20. rođendan predstavlja novi proizvod: MAKERphone.

Albert je u poduzetništvo ušao kao maturant, prošle godine nakon što je uspješno proveo Kickstarter kampanju za financiranje razvoja MAKERbuina. Tako je prikupio 100.000 dolara za razvoj i proizvodnju uradi sam igraće konzole.

MAKERphone – uradi sam mobitel
maker phone
Izvor: Circuitmess

 

Kao nadogradnja igraćoj konzoli koju kupac sam sastavlja i programira, nastala je ideja o prvom mobitelu u svijetu koji će kupac sam složiti iz komponenti i staviti u funkciju. MAKERphone će po sastavljanju biti potpuno funkcionalan, a moći će se njime telefonirati, igrati, povezati na Internet, slušati glazba, slati poruke. Retro mobitel imat će gotovo sve funkcije kao moderan mobitel. Kickstarter kampanja pokreće se danas, a prvi cilj financiranja je 30.000 dolara. Cijena MAKERphonea na Kickstarteru bit će oko 80 dolara, a prve isporuke planiraju se provesti u ožujku iduće godine.

Ovako izgleda sklapanje MAKERphonea:
Izvor: Circuitmess

Cilj ovih proizvoda je educirati mlade generacije o arduinu i tehnologiji i pokazati im da sastavljanje elektroničkih uređaja može biti zabavno i jednostavno. MAKERbuino sastavljaju djeca diljem svijeta, a uskoro će sastavljati i MAKERphone.

Pozivamo vas da podržite našeg mladog genijalca i njegovu inovaciju ovdje.

Na Inspire Me konferenciji u Zagrebu 16. studenog Albert će ekskluzivno predstaviti svoj novi proizvod. Više informacija o konferenciji možeš pronaći ovdje. Svoju ulaznicu osiguraj ovdje.