1 min čitanja

Aly Orady od djetinjstva se borio s prekomjernom težinom. Upornom tjelovježbom postigao je cilj i skinuo preko 30 kilograma. Inspiriran vlastitim iskustvom, ali i njegovim negativnim stranama, odlučio se za pokretanje startupa Tonal. Ono što ga je najviše u teretani mučilo jest to što na spravu koju želi treba čekati. Iskoristio je svoje dvadesetogodišnje iskustvo u stvaranju tehnologije kako bi taj problem riješio.

Sve je počelo digitalnom spravom za dizanje utega

Pomoću elektromagneta koji su stvarali otpor, Orady je izumio digitalnu spravu za dizanje utega, koja je zamijenila cijelu njegovu kućnu teretanu. To je bila prekretnica koja je izrodila ideju o Tonalu.

Tonal je multifunkcionalna sprava čiji je razvoj trajao čak pet godina. Razvijao ga je tim eksperata iz područja hardvera, softvera i fitnessa. Radi se o pametnom uređaju koji zamjenjuje većinu sprava u teretani, a ujedno i osobnog trenera. Pomoću raznih dodataka Tonal možete pretvoriti u različite sprave s kojima se inače u teretani susrećete. Odabirom programa na led ekranu pojavljuje se vaš osobni trener koji vas usmjerava kako pravilno izvoditi vježbe.

tonal-digitalna-teretana-sprava-za-vjezbanje
Izvor: https://www.tonal.com/

Napredan softver je ujedno i interaktivan. Prema postavljenim ciljevima predlagat će vam personalizirane programe vježbanja s izmijenjenim programima na dnevnoj bazi. Upogonjen umjetnom inteligencijom, Tonal mjeri svaki vaš pokret kako bi pratio vaš napredak i sukladno tome prilagođavao program vježbanja u budućnosti.

U promotivnom videu možete pogledati kako izgleda vježbanje: