1 min čitanja

Bez obzira da li imate poslovni ili privatni račun na Instagramu, od sada vam je dostupna opcija verifikacije računa. Ova popularna Facebookova platforma za uvela je nekoliko novosti s ciljem povećanja sigurnosti korisničkih računa.

Jedna od novosti je informacijski profil stranice “About This Account”, gdje će korisnici, ali i javnost imati uvid u neke od ključnih informacija povezanih s računom: datum otvaranja računa, zemlja korisnika, povijest promjena korisničkog imena te prikaz aktualnih oglasa. Ova opcija bit će obvezna za popularne korisničke račune s mnogo pratitelja kako bi se eliminirali bootovi, a kasnije će postati dio svih ostalih profila.

Druga novost na Instagramu je verifikacija računa, odnosno dodavanje „plave kvačice“ kraj imena profila.

Kako možete verificirati svoj profil?

U postavkama profila u gornjem desnom uglu nalazi se naredba „request verification“. Kada zatražite verifikaciju, trebat ćete Instagramu prijaviti svoje osobne podatke, a to su puno ime i prezime i fotografija identifikacijskog dokumenta s vidljivim datumom rođenja.

Instagramom tim potom provjerava autentičnost podataka i odobrava ili odbacuje zahtjeve za verifikaciju. Plava oznaka za sad rezervirana je za profile javnih osoba i kompanija. Kako se ova značajka za obične smrtnike tek uvodi, nemojte se zabrinuti ako na vašem profilu nije dostupna. Možda ćete morati malo pričekati ili ažurirati račun.

U videu možete pogledati kako izgleda podnošenje zahtjeva za verifikaciju:

 

Još jedna novost po pitanju povećanja sigurnosti je dvofaktorska autentifikacija računa. Za izvršenje autentifikacije koristit će se aplikacije trećih strana kako bi se potvrdila autentičnost korisnika.