2 min čitanja

Koje su prepreke u poduzetničkim početcima? Jesu li one iste u svakoj djelatnosti? Da li ih je moguće zaobići ili preskočiti? Možemo li nešto naučiti iz tuđih grešaka?

Kako bi dobili odgovore na ta i brojna druga pitanja koja muče poduzetnika početnika pozvali smo poduzetnike iz različitih djelatnosti. U panel diskusiji „Smart start: Kako preživjeti prvu godinu u poduzetništvu?“ razgovarat ćemo o različitim poduzetničkim iskustvima i poduzetničkim izazovima, pobjedama i porazima.

U utorak 4. prosinca s početkom u 16 h okupit ćemo se u Gradskoj knjižnici i čitaonici Pula te pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže u ovoj zanimljivoj panel diskusiji s panelistima:

Filip Zoričić

Filip Zoričić predsjednik je udruge Institut Mediterran unutar koje je osnovana ustrojbena jedinica Memo muzej Pula, u prostoru bivše kultne slastičarnice “Kod Mađara”. Memo muzej Pula je interaktivni i multimedijalni muzej u Puli koji prikazuje život pulske svakodnevice od pedesetih do kraja osamdesetih godina 20. stoljeća.

Danijela Kasumović Maružin

Danijela je otvorila tvrtku koja se bavi ugostiteljstvom i održavanjem okoliša, a ono što je interesantno u toj priči jest to da zapošljava osobe s intelektualnim teškoćama. Punkt je svijetli primjer društvenog poduzetništva, i prvi poduzetnički projekt usmjeren na ovu skupinu marginaliziranih osoba.

David Diković

David Diković mladi je poduzetnik koji se u poduzetničke vode upustio uskoro nakon završenog fakulteta. Uz ugostiteljstvo, bavi se i proizvodnjom vina koje je već prvu godinu na ocjenjivačkom stolu Vinistre postiglo velik uspjeh.

Erik Lukšić

Organizator i pokretač škole trčanja u Puli kao i niza utrka objedinjenih pod nazivom „Teći Isti Piti“ na području klastera TZ Južne Istre. Na zanimljiv i dinamičan način uspjelo mu je iz hobija i ljubavi stvoriti primjer dobre prakse u poduzetništvu.

Marijeta Matijaš

Marijeta Matijaš poduzetnica je koja je svoju misiju usmjerila u pomaganje drugim poduzetnicima u njihovom poslovanju. Njezina tvrtka Kreacija bavi se poslovnim savjetovanjem i pružanjem edukacija poduzetnicima.

Daniel Vučetić

Daniel Vučetić suosnivač je i direktor NorthEast Travel Agency, turističke agencije specijalizirane za nautički turizam. NorthEast Travel Agency nova je agencija osnovana prije otprilike 6 mjeseci i prva koja se bavi nautičkim turizmom u Istri.

Ova panel diskusija održat će kao dio projekta Start-Up akademija, besplatnog programa edukacije za poduzetnike i one koji to žele postati.

Za poduzetnike početnike Start-Up akademija je edukativno-mentorski program koji im može pružiti podršku za početnu fazu poslovanja, dok postojeći poduzetnici na Start-Up akademiji mogu upoznati brojne inovativne modele i njihove primjene u praksi, kao i informacije za uspješno vođenje poduzeća i rast.

Program je za sudionike potpuno besplatan, a osim poduzetničkih znanja, informacija, ideja i kontakata mogu sudjelovati i u nagradnom natječaju i osvojiti vrijednu nagradu: 5.000,00kn, računalo i medijsku kampanju na portalima InspireMe.hr, Starter.hr i TV Nova.

Start-Up akademija provodi se u organizaciji Start-Up udruge i IDA-e te gradovima Buzet, Umag, Pula, Poreč, Rovinj, Labin i općinama Svetvinčenat i Medulin, a podržavaju je HBOR, Zagrebačka Banka, SAS knjigovodstvo, TV Nova i portal InspireMe.hr.

Način prijave

Prijaviti se možete putem linka u nastavku za izdanje akademije u Puli (kao i u drugim gradovima i općinama): https://goo.gl/forms/gFiky1XwcMCYl7ko1

Izdanja po gradovima

Nakon Pule slijede izdanja u Rovinju (10.-12. prosinca), Poreču (11.-13. prosinca), Buzetu (08.-10. siječnja), Labinu (15.-17. siječnja) i Umagu (termin će biti objavljen naknadno). Prijave su otvorene preko linka: https://goo.gl/forms/gFiky1XwcMCYl7ko1

Više informacija

Više informacija o rasporedu i predavačima Start-Up akademije pronađite na linku: i pratite na facebook stranicama.