1 min čitanja

Pusha T, poznati američki reper danas izbacuje na tržište svoj novi album. Ne bi tu bilo ništa neobično, da u zadnjem trenutku nije došlo do zamjene naslovnice. Naime, Kanye West, vlasnik diskografske kuće koja izdaje glazbu Pusha T, u zadnji čas odlučio je na naslovnicu albuma staviti vrlo kontroverznu fotografiju.

Na inozemnim portalima spominje se iznos od 85 tisuća američkih dolara kao cijena koju je platio za tu fotografiju. Radi se o kupaonici Whitney Houston koju su snimili članovi njezine obitelji 2006. godine, kad se poznata pjevačica borila s ovisnošću.

Kako je došlo do zamjene naslovnice

Magazin People prenosi  komunikaciju između dva repera koja je dovela do zamjene naslovnice. Pusha T tvrdi da ga je Kanye West nazvao u 1 sat ujutro nekoliko dana prije objave albuma kako bi mu rekao da misli da trebaju zamijeniti fotografiju koju su već izabrali: „Hej, mislim da trebamo promijeniti naslovnicu. Jako mi se sviđa druga naslovnica. A košta 85 tisuća dolara.“.

Pusha T na to je uzvratio da se i njemu sviđa druga fotografija, ali nema namjeru platiti toliko novaca za nju, kad je taj dio već riješen i spreman. Kanye West bio je odlučan i preuzeo taj trošak na sebe jer „takva slika bolje odgovara uz takvu muziku“.

 

Nije se samo naslovnica promijenila u zadnji trenutak

Nekoliko dana prije objave albuma koji se trebao zvati King Push, Pusha T odlučio je promijeniti mu ime. Obznanio je to svojim fanovima kratkom porukom na Twitteru te naveo da će se album zvati DAYTONA jer taj naziv bolje predstavlja njegovu poruku.

Album je u najavi već dugo i nekoliko puta se odgađao datum njegove objave. Četrdesetogodišnji reper Pusha T i njegov wingman Kanye komentirali su kako žele „napraviti stvari kako treba“. Inače, Pusha T nastupio je i u Hrvatskoj 2015. godine, kad je oduševio publiku na Fresh Island Festivalu.