0 min čitanja

Američki matematičar Ted Hill tvrdi da postoji matematička formula koja bi vam mogla olakšati pronalazak ljubavi, a svoju formulu nazvao je pravilo 37 posto.

37 posto eksperimentiranja

Njegovo pravilo počiva na pretpostavci da bi ljudi trebali 37 posto svojih života provesti kao samci ili eksperimentirajući s vezama. U tom periodu oni istražuju moguće opcije na “tržištu”, a nakon toga trebali bi biti spremni za pravu ljubav i ozbiljnu vezu.

Iza ove logike krije se pretpostavka da nakon mnogo pokušaja i pogrešaka osoba je spremna skrasiti se s nekime tko je superiorniji od prethodnih kandidata.

Prema ovom pravilu, idealna dob za pronalazak partnera za ozbiljnu vezu je 26 godina i 1 mjesec.

Pravilo 37 posto temelji se na odbacivanju prvog uzorka istraživanja, a može se primijeniti i kod drugih “potraga” u životu, a ne samo u potrazi za ljubavi.

Primjerice, ako ste u potrazi za stanom, kućom, zaposlenikom ili cipelama i imate ograničeno vrijeme na raspolaganju, prvu trećinu vremena provedite u istraživanju, pregledavanju i isprobavanju. Nakon toga, odaberite prvi stan, kuću, zaposlenika ili cipele koji se pokazuju boljima od prethodnih.