0 min čitanja

 

Sve više poslodavaca stvara pet-friendly okruženje u uredu i omogućuje svojim zaposlenicima dovođenje kućnih ljubimaca na posao. Ovom rastućem trendu vesele se zaposlenici, a i kompanije uočavaju sve bolje rezultate.

Da li je stvar u tome da su ljudi lijeni šetati ljubimce prije ili nakon posla, ili ne vole ljubimca ostavljati samog kod kuće, zaposlenici rado pristaju na ovu mogućnost. A pogotovo milenijalci.

Online trgovina Zulily provela je malo istraživanje o preferencijama milenijalaca po pitanju dovođenja ljubimaca na posao. Istraživanje je provedeno na 500 ispitanika milenijalaca. Otkriveno je sljedeće: čak 7 od 10 ispitanika pristalo bi na manju plaću, ako bi zauzvrat mogli dovesti ljubimca na posao. Jedna petina ispitanika pristala bi na rezanje plaće od čak 20 posto.

65 posto ispitanika izjavilo je kako bi radije otišli na posao bez mobitela nego bez ljubimca. Razlog leži u brizi: milenijalci ne vole ostavljati ljubimce same kod kuće, čak 84 posto ispitanika izjavilo je kako se brinu za svoje ljubimce kada ih ostave same kod kuće, čak i na kraći period.