0 min čitanja

 

Unatrag manje od dva mjeseca, direktor Tesle Elon Musk obavijestio je javnost o privatizaciji kompanije. Putem Twitter posta.

Nakon višednevnih pregovora i špekulacija odlučeno je da ipak Tesla ostaje javna kompanija. Cijela situacija postala je vrlo ozbiljna jer se u nju umiješala Američka komisija za vrijednosne papire i burzu (SEC).

 

Musku prijeti gubitak direktorske pozicije

SEC je optužio direktora Tesle Elona Muska za prijevaru zbog niza lažnih tweetova. Prema optužbi, Musk je prije sporne objave znao da su te izjave lažne i obmanjujuće, jer nije o takvim potezima obavijestio pregovarao službenim putem.

 

Jedna od sankcija s kojima bi se mogao suočiti je gubitak direktorske pozicije u Tesli. Osim toga, prijeti mu i ogromna novčana kazna i zabrana da bude na čelu bilo koje kompanije u SAD-u čije su vrijednosnice izlistane na burzi.

 

Ovo nije njegov jedini problem

Osim kazne koju očekuje od SEC-a, Musk je tužen i od strane dioničara za pretrpljene gubitke zbog izjava o privatizaciji.

Osim toga, očekuje ga i nova tužba zbog klevete jer je u više navrata na Twitteru ronioca koji je sudjelovao u spašavanju nogometnog tima iz spilje na Tajlandu optužio da je pedofil.