0 min čitanja

Stara narodna izreka kaže da se za dobrim konjem prašina diže. U moderno doba kad je informacija nadohvat ruke i dostupna svima, mogli bi ovoj izreci dodati i nastavak: za lošim se diže još više. Ako smo zadovoljni nekom uslugom, proizvodom ili nečijim postupanjem, rijetko ćemo se o tome javno izjasniti. S druge strane, nezadovoljnih i ljutitih komentara može se naći posvuda, za sve i na svačiji račun. Ipak, pripazite dok u afektu ostavljate javne komentare jer bi vas odabir riječi i imenovanje onoga na čiji račun ih pišete, moglo koštati.

Upravo to se dogodilo jednom muškarcu iz Koprivničko-križevačke županije koji je početkom prošle godine na javnoj Facebook stranici ispod vijesti o nesavjesnom vozaču koji je umalo uzrokovao prometnu nesreću ostavio ljutiti komentar usmjeren prema policiji.

Zbog rečenice “Jake snage MUP-a idioti” koju je objavio u komentaru, uskoro mu je stigla novčana kazna zbog narušavanja javnog reda i mira vrijeđanjem i omalovažavanjem policijskih službenika na profilu dostupnom javnosti.