0 min čitanja

Najveći svjetski prodavač sportske opreme, Nike razvio je aplikaciju koja pomaže kupcima da naruče tenisice za probu bez razgovora s osobljem. Da li ovom aplikacijom olakšavaju kupcima ili prodavačima, teško je reći jer i jedni i drugi ponekad imaju loš dan i bolje ih je izbjeći nego sresti.

Kako aplikacija funkcionira?

Svaka tenisica u svojoj unutrašnjosti ima otisnut barkod. Ako kupac mobitelom skenira taj kod, prikazat će mu se stanje tih tenisica u toj trgovini: koje boje i veličine su dostupne na stanju. Kupac može naručiti da mu prodavač donese tenisice po želji za probu. Ako su svi prodavači zauzeti i ne možete naći nikoga kome se možete obratiti, ova aplikacija može biti vrlo korisna. Prodavači će dobiti obavijest o vašem zahtjevu i prvi slobodan donijeti će vam tenisice za probu.

Aplikacija je trenutno u fazi testiranja u nekoliko trgovina u SAD-u, nakon čega se planira proširiti na trgovine diljem svijeta. Trgovine u kojima je ova opcija dostupna označene su znakom „Scan to try“, skeneru se pristupa putem Nikeove aplikacije.