0 min čitanja

 

Kuna po kuna, kuća. Ili u ovom slučaju: dolar po dolar, hrpa dolara za ulaganje u nove projekte.

Studio za dizajn i development Thinko iz New Yorka dosjetio se inovativnog načina za pretvaranje znatiželjnih naivaca u ulagače. Stvar funkcionira vrlo jednostavno. Pokrenuli su stranicu “Who Paid 99cents?” koja omogućuje upravo ono što imenom poručuje. Ako želiš vidjeti tko je prije tebe uplatio 99 centi, moraš i ti učiniti isto. Nakon što se transakcija izvrši, dobivaš pristup popisu znatiželjnih naivaca koji su prije tebe uradili isto. Ovaj pristup je naravno, trenutan. Ako želiš vidjeti ažuriranu listu naknadno, opet ćeš trebati izvršiti uplatu.

Za Business Insider suosnivač Thinko studija odgovorio je na pitanje čemu služi ova stranica. Izjavio je kako uživaju u stvaranju stvari koje ih nasmijavaju. Cilj ove stranice je nasmijati druge i tako širiti pozitivnu energiju. Novac koji tako prikupe iskoristit će za investiranje u realizaciju dugog popisa ideja za nove projekte.

Studio Thinko bavi se izradom aplikacija, web site-ova, animacija, promotivnih videa, igrica i ilustracija.

Jedan od njihovih projekata u kojem možete uživati je igrica OK, Dracula, u kojoj je cilj šutnuti lubanju što je dalje moguće, pritom izbjegavajući prepreke poput medvjeda i jednookih pilića.