2 min čitanja

Završilo je drugo izdanje Startup akademije u Poreču! Svi zainteresirani za poduzetništvo kroz tri dana programa naučili su nešto novo, imali priliku razviti svoje ideje te se povezati s ostalim sudionicima i predavačima.

Uz odličnu atmosferu na edukaciji, druženje se nastavilo do kasno u noć u kojem su se razmijenile inovativne ideje i dogovorile razne suradnje.

Nakon Poreča slijede izdanja u Rovinju (04.-06.11.), Puli (06.-08.11.), Buzetu (12.-14.11.), Umagu (19.-21.11.), Labinu (26.-28.11.) i Bujama (02.-04. prosinac). Pogledajte što vas sve očekuje: https://bit.ly/32P40sz i osigurajte svoje mjesto na vrijeme: https://bit.ly/2pQE7dh.

Porečani predstavili svoje ideje

Eleonora Gogić predstavila je svoju ideju gastro tečaja/škole za mlađe uzraste u smislu podizanja kvalitete znanja i vještina budućih kuhara i konobara. Poanta ideje je da promijeni način razmišljanja koji strukovnim školama daje manju vrijednost i postavi poslovni model koji će tržište rada postavljati kvalitetne i kreativne kuhare/konobare.

Elena Krelja Kurelović ima ideju stvaranja community-a među vlasnicima kućnih ljubimaca i onima koji to žele postati. Kroz naprednu aplikaciju postiže se međusobno povezivanje ljubitelja četveronožnih prijatelja, koji si za uzvrat mogu pomagati oko šetanja, čuvanja i brige oko ljubimaca. Ideja je namjenjena za globalno tržište kako bi se sa ljubimcima moglo putovati po ostalim gradovima i uvijek naći pet friendly mjesta i ljude spremne pomoći oko ljubimaca.

Nadovezano na ideju sa gastro tečajevima, predstavljena je ideja gastro internata, prve visoke škole takvog tipa u Hrvatskoj. Zatvoreni tip škole najviše kvalitete i ekskluziviteta koji bi primao nadarenu djecu i školovao ih u svjetske stručnjake kulinarstva. Ideju je predstavila Anđela Gogić.

Predstavljena je i ideja obogaćivanja lokalne turističke ponude. Zamišljena kao vinska tura lokalnih vinarija, vožnja vlakićem koja bi spajala dobru kapljicu vinarija sa pejzažem lokalnih vinograda. Tura pogodna za obitelji, fotografe, teambuilding, turiste…Snaga ideje je i da se u projekt uključe lokalci kako bi se podizala lokalna zajednica.

Stručni žiri sastavljen od zamjenika Gradonačelnika Grada Poreča Elija Štifanića, Cinzie Zubin (HBOR), predstavnika Zagrebačke banke i Kristiana Korunića (Moneo savjetovanje) odabrao je dvije najbolje poduzetničke ideje:

  1. Gastro tečaj/škola

2. Pets and friends net

Najbolje poduzetničke ideje iz Poreča sudjelovat će na Grand Finalu u Rovinju koje je na rasporedu 11. prosinca.

Dojmovi sudionika

Svjetlana Ranek Franjul zahvalna je za postojanje ovake edukacije i poručuje kako joj je iskustvo sudjelovanja bilo korisno. “Dobila sam osnovne informacije kako pokrenuti i što je to startup, znanja iz marketinga, informacije o financiranju. Bilo je jako interesantno i preporuka svima da se uključe” – nadodala je za kraj.

Startup akademija se nastavlja

Nakon Poreča Startup akademija stiže u Rovinj (04.-06.11.), Pulu (06.-08.11.), Buzet (12.-14.11.), Umag (19.-21.11.), Labin (26.-28.11.) i Buje (02.-04. prosinac).

Za sudjelovanje u Startup akademiji možete se prijaviti putem linka u nastavku: https://forms.gle/wKJH1hvKsaKwnJDD9O detaljima i programu dobit ćete obavijest putem e-maila po prikupljenim prijavama za pojedinu lokaciju.

Više informacija

Novosti o Startup akademiji pratite na Facebook stranicama, a za upite se možete javiti i na mail: akademija.startup@gmail.com ili na 098 965 2335.