0 min čitanja

Njemačka tvrtka Sono Motors proizvodi električne automobile, konačno po nešto prihvatljivijoj cijeni. Njihov električni automobil Sion uskoro dolazi na tržište.

Tvrtka je već zabilježila preko 7.000 rezervacija za automobil. S njim se dobiva garancija na dvije godine ili 100.000 kilometara za cijenu od 16.000 eura. Ubrzanje do 100 km/h Sion postiže za devet sekundi, a može dostići brzinu od 140 km/h.

Sion dolazi sa sustavom od 330 integriranih solarnih ćelija zaštićenih polikarbonatom koje nadopunjuju bateriju, a stvaraju same dovoljno energije za dnevnih 30 kilometara. Sionova baterija pruža autonomiju od 250 km. Može se otplaćivati u obliku mjesečnog najma ili se kupiti za cijenu od 4.000 eura.

sono-motors-sion-interieur
Izvor: https://sonomotors.com

Novost koja dolazi u ovom automobilu, a ujedno i zeleni modni detalj je breSono, mahovina na konzoli koja služi za filtriranje zraka pomoću specijalne mahovine na konzoli. Ona filtrira do 20% fine prašine i regulira vlažnost i temperaturu unutar automobila. Ova specijalna mahovina ne zahtijeva nikakvo održavanje, već se održava sama.