1 min čitanja

 

Startup inkubator Rijeka već petu godinu pruža zainteresiranima podršku u razvoju njihovih poslovnih ideja. Namijenjen je fizičkim osobama/timovima. Do sad je inkubirao devet generacija polaznika, a trenutno je raspisan javni poziv za upis 10. generacije.

Cilj Startup inkubatora je stvaranje poticajnog okuženja za samozapošljavanje kroz realizaciju vlastitih poslovnih ideja, podizanje radnih kompetencija za zapošljavanje, kao i utjecaj na razvoj poduzetničke kulture.

Korisnicima je u Startup-u osigurana besplatna mentorska i savjetodavna pomoć. U inkubatoru se kroz razdoblje od 8 mjeseci pruža potpora fizičkim osobama u osmišljavanju i postavljanju poslovnih modela kojima se nude inovativni načini rješavanja problema, boljih ili povoljnijih od konkurencije. Polaznici imaju priliku sagledati elemente održivosti ideje i steći poduzetnička znanja, kako bi na najmanju mjeru smanjili rizike svog poduhvata. U suradnji s Riječkom razvojnom agencijom Porin d.o.o., polaznici imaju priliku i razraditi skraćeni poslovni plan, a projektima s inovativnim rješenjem proizvoda i komercijalnim potencijalom, pruža se i pomoć u izradi prototipa.

Stručna pomoć u realizaciji vlastite ideje je osigurana od strane mentora te osobnim kontaktima sa stručnjacima iz svijeta poduzetništva i sveučilišne zajednice.

Startup inkubator podržava skalabilne, ali i projekte (lokalnog) samozapošljavanja. Do sad su u Startup-u timovi razvijali ideje iz područja računalnih aplikacija, industrijskog i modnog dizajna, tehničkih i tehnoloških područja, edukacijskih modela poslovanja, proizvodnje i prodaje dijelova za autoindustriju, biotehnologije, sporta, kulture, zabavne industrije, društvenog poduzetništva i sl.

 

Sve je za timove besplatno, što je jedinstvena prilika koju im pruža Startup inkubator u Rijeci.

U Startup inkubatoru Rijeka je do sada boravilo devet generacija te svoje ideje razvijalo je 137 timova, odnosno 362 korisnika, a mentoriralo ih je 35 mentora iz različitih područja (marketing, dizajn, intelektualno vlasništvo, pravo, razvoj poslovnog modela, financiranje projekta, računovodstvo malih i srednjih poduzetnika, komercijalizacija inovacija, poslovne komunikacije, 3D print i dr.).

Javni poziv za ulazak desete generacije korisnika u Startup inkubator je otvoren do 28. listopada 2018. godine, a nova generacija počinje s radom 12. studenoga 2018. godine.

U cilju približavanja modela rada timova u Startup inkubatoru biti će održana informativna predavanja na riječkim fakultetima, Visokoj poslovnoj školi PAR, Centru tehničke kulture u Rijeci, Hrvatskom zavodu za zapošljavanje, Gradskoj knjižnici Rijeka i dr.

Za sve kojima je potrebna pomoć oko provjere ideja i prijave, u Startup inkubatoru, 22. listopada 2018. godine (ponedjeljak), u 17:00 h, bit će održana radionica na temu „Kako do ideje i prijave za Startup?“

Više informacija o Javnom pozivu i predavanjima pronađi ovdje:

http://startup.rijeka.hr/ i https://www.facebook.com/startuprijeka