1 min čitanja

Kada pomislite na Tinder, što vam prvo pada na pamet? Ako je to seks za jednu noć, mislite isto kao i većina, ali ipak bi se mogli iznenaditi.

Istraživanje provedeno u Norveškoj na više od 600 studenata u ranim dvadesetima otkrilo je motive mladih muškaraca i žena za korištenje Tinder aplikacije te povezanost korištenja Tindera i seksualnog ponašanja.

Tinderaši aktivniji u krevetu? Pogrešno!

Sukladno studiji koja je objavljena u časopisu Personality and Individual Differences, svaki pojedinac ima određenu dozu „socioseksualnosti“ koja određuje koliko je on spreman na neobvezan seks. Tinder neće potaknuti takvo ponašanje ako ono već nije dio nečije osobnosti. Dakle, oni koji traže isključivo upoznavanje takve vrste, naći će ga bez obzira da li koriste Tinder ili ne.

Istraživanje pokazuje da većina korisnika Tindera ipak ima slobodnije shvaćanje takvih odnosa.

Koja je motivacija Tinderaša?

Ovo istraživanje otkrilo je i motive mladih žena i muškaraca za korištenje Tinder aplikacije. U pravilu, muškarce motivira mogućnost upoznavanja radi neobaveznog seksa i kratke veze. S druge strane, žene motivira povećanje samopouzdanja. Ovo se ne može odgovorno tvrditi za svih 50 milijuna korisnika Tindera, ali uzorak od 641 studenta značajan je, zar ne? Također, otkriveno je da žene, iako ih manje koristi Tinder u odnosu na muškarce, više vremena provode koristeći ovu aplikaciju.

Dosta je statistike, evo i malo zabave!

Donosimo najzabavnije Tinder ulete: koristite ih na vlastitu odgovornost.