1 min čitanja

Sleepopolis je proveo istraživanje kako bi otkrio koje su razlike između ljudi koji pospremaju svoju postelju ujutro i onih koji to ne čine. Ispada da činjenica koliko smo uredni kad se radi o našem krevetu mnogo otkriva o našim vrlinama, manama i interesima.

U istraživanju je sudjelovalo 2.000 odraslih osoba, a rezultati istraživanja su sljedeći:

Osobe koje pospremaju svoj krevet ujutro su pouzdanije

Osobe koje pospremaju svoj krevet obično su jutarnji tipovi, slušaju jazz i uživaju u romantičnim filmovima. Većina ispitanika budi se bez alarma. Prema osobinama, oni su avanturisti, pouzdani, samouvjereni i vrlo društveni. Ispitanici koji pospremaju postelju redovito se bave tjelovježbom, paze na prehranu i imaju aktivan život. Većina ispitanika voli kuhati i imaju više od troje bliskih prijatelja.

Osobe koje ne pospremaju krevet krše obećanja

Osobe koje ne pospremaju postelju većinom su noćne ptice, a često odgađaju alarm prije buđenja. Slučaju rock muziku i uživaju u komedijama, a većina ispitanika odabrala je Seinfelda kao omiljenu seriju. Prema karakternim osobinama, oni su sarkastični, čudljivi, sramežljivi, ali i znatiželjni. Umjesto kuhanja biraju gledanje televizije. Vrlo zanimljivo je i otkriće da osobe koje ne pospremaju postelju češće krše obećanja i imaju manje bliskih prijatelja u odnosu na osobe koje krevet drže urednim.

Vrlo je zanimljivo i otkriće kako osobe koje pospremaju postelju češće vjeruju u duhove, dok su oni koji ne pospremaju krevet skloni mjesečarenju.