0 min čitanja

Ženski dan, muški dan – pitate se o čemu se radi? Radi se o novom istraživanju provedenom od Garnier Fructisa, koje je rezultiralo zaključkom da je prosječnoj ženi dan prekratak kako bi obavila sve što želi.

Istraživanje je provedeno na dvije tisuće žena koje su se izjasnile kako su im potrebne dodatne 82 minute dnevno kako bi obavile sve dnevne zadatke: posao, kućne zadatke, brigu za djecu, druženje s prijateljima.

Jutra su najgora

Ispitanice su složne oko toga kako su jutra stresnija i ubrzanija od ostatka dana, jutarnja rutina kao priprema za dan koji slijedi u prosjeku traje oko 55 minuta.

Čak tri od deset ispitanica izjavilo je kako u danu ne mogu izdvojiti više od pola sata vremena za sebe.

Što bi žene radile da imaju više vremena?

Ako bi imale više vremena, ispitanice su se odlučile za razne aktivnosti kako bi ga upotpunile. Ipak, odgovor koji je odabrao najveći broj ispitanica pomalo iznenađuje: 49% žena su odlučile da bi višak vremena provele spavajući. 36% ispitanica provele bi to vrijeme čitajući, a 29% vježbajući. Jedna od pet žena rekla je da bi se posvetila novom hobiju ako bi imala više vremena. Najpopularniji hobiji među ispitanim ženama jesu pletenje, pisanje poezije i fotografija.