1 min čitanja

Braća Shaban i Salman Habib pokrenuli su novu, nešto drugačiju društvenu mrežu HelloFriend. Ono što razlikuje ovu inovaciju od dosadašnjih društvenih mreža jest želja da se korisnici upravo kroz interakciju odvoje od tehnologije i uživaju u druženju uživo.

Jedna od premisa njihovog rada počiva u izreci “čovjek nije otok”. Naime, u kreiranju nove platforme poveli su se rezultatima istraživanja povezanosti depresije i tehnologije. Ljudi sve više vremena provode online i bez stvarnog kontakta s drugim ljudima, te se vjeruje kako je upravo to razlog sve češćih dijagnoza depresije kod pojedinaca.

HelloFriend nije zamišljen kao tipična društvena mreža. Ova društvena mreža povezuje korisnike s istim interesima kako bi im predložila da se sastanu uživo i povežu u stvarnom svijetu.

 

Najveća razlika ove društvene mreže nalazi se u tome što HelloFriend ima svoju kriptovalutu. Svaki korisnik prilikom stvaranja svog korisničkog računa dobiva token, a i svoju aktivnost na društvenoj mreži, odnosno izvan nje može monetizirati. Tako će se postići visok angažman korisnika i veći uspjeh u njihovom povezivanju u stvarnom svijetu.

Društvena mreža financirat će se od donacija organizatora događaja koji će željeti da njihovi događaji budu uvršteni kao opcije u aplikaciji. Uz takvo financiranje, osnivači ove inovativne društvene mreže garantiraju svojim korisnicima privatnost osobnih podataka, koji neće dolaziti u posjed trećih strana.