1 min čitanja

Kao točku na i svog razvoda s Danielle Spencer, poznati glumac Russell Crowe organizira javnu aukciju na kojoj prodaje uspomene stečene tijekom njihovog četrnaestogodišnjeg braka.

Kako bi ovom gorkom iskustvu dodao humorističnu notu, Russel Crowe organizira javnu aukciju pod nazivom The Art of Divorce na kojoj će ponuditi 227 predmeta iz svoje bogate filmske karijere i privatne kolekcije. Među njima se nalaze nakit, automobili, odjeća i rekviziti i mnoge druge vrijednosti iz poznatih Blockbustera kao što su Gladijator, Cinderella Man, Genijalni um i brojni drugi.

Jedan od najkontroverznijih predmeta na aukciji je svakako suspenzor koji je glumac koristio u filmu Cinderella Man.

Russell Crowe: The Art of Divorce

Russell Crowe suspenzor
Foto: Sotheby’s Australia

Ovaj predmet, među ostalima može se pronaći na stranicama organizatora aukcije, a procijenjen je na 500-600 dolara vrijednosti.

Aukcija službeno započinje sutra u 18h po Australskom vremenu, a glumac se i sam aktivirao na društvenim mrežama kako bi pozvao svoje obožavatelje na sudjelovanje.

Datum aukcije nije odabran slučajno. Naime, datum aukcije je ujedno i glumčev 54. rođendan, a na isti datum pada i godišnjica njegovog bivšeg braka.

Glumac se od svoje bivše žene razdvojio 2012. godine, no rastava će biti službeno finalizirana tek ovih dana. Tijekom braka Russell Crowe skupljao je mnoge stvari kojih se ususret novom početku želi riješiti i tako napraviti mjesta za nove i prostor za “svjež zrak”.

Poznati su nas nebrojeno mnogo puta iznenadili sa svojim kontroverznim i šokantnim rastavama od svojih bivših boljih polovica. Međutim, ovo je prvi put da neka javna osoba na ovakav način prodaje svoju bračnu stečevinu. Russell Crowe objasnio je za Daily Telegraph koji je bio poticaj ovakvom potezu: stvari koje je skupljao imaju veliku emocionalnu vrijednost koje se mora riješiti kako bi napravio mjesta za nove u budućnosti. Dodaje da ova aukcija ima i praktičnu svrhu, a to je da će osloboditi 3 sobe pune nakupljenih predmeta za koje više neće morati brinuti, dokumentirati, održavati i osiguravati. Na opće veselje njegovih obožavatelja, od sutra će to biti njihova zadaća.