1 min čitanja

Nedavno smo čitali o tome kako Scum obara rekorde u najprodavanijom igrici. Na tržište uskoro stiže još jedna igrica, također iz hrvatske tvornice kojoj predviđamo svijetlu budućnost.

Radi se o horor-avanturi Saint Kotar u produkciji domaćeg studija Tanais Games. Tanais Games dolazi iz Pule, a njihov prvi projekt je upravo Saint Kotar – 2D point’n’click igra s temom psihološkog horora. Radnja igre smještena je u Gorski kotar u imaginarni rudarski gradić prepun misterija i intriga.

Saint_Kotar_3_demo_preview
Izvor: Tanais Games
Saint_Kotar_4_demo_preview
Izvor: Tanais Games

Upitali smo Marka Tominića, osnivača i direktora Tanais Games studija kako to da je odabrao upravo Gorski Kotar za mjesto zločina:

„Iz dva razloga sam se odlučio na naš gorski kraj. Prvo, mislim da imamo prelijepu zemlju i nikada nisam se niti dvoumio da radnju smjestim negdje vani (kako to inače biva sa većinom drugih studija). Drugo, Gorski kotar je savršeno mjesto za radnju naše psihološke horor igre. Prelijepa je to regija, ali opet tako misteriozna i zloslutna.“
Marko Tominić, Tanais Games
Saint_Kotar_5_demo_preview
Izvor: Tanais Games

Demo verzija igrice uskoro je spremna, a daljnji razvoj financirat će se Kickstarter kampanjom. Točan datum pokretanja kampanje još se ne zna jer ekipa iz Tanais Gamesa marljivo radi na produkciji demo igrice, koju žele lansirati na isti dan kao i crowdfunding kampanju.

Saint_Kotar_6_demo_preview
Izvor: Tanais Games

Prije službenog izlaska demo igrice, organizirati će se zatvoreno beta testiranje za fanove koji čekaju igricu i redovito prate službene stranice studija. Za ljubitelje mračnih krimića, odlična je vijest da se na Steamu već možete predbilježiti za demo igricu: evo linka!