2 min čitanja

Nakon Pule, Svetvinčenta, Poreča i Rovinja, Start-up akademija dolazi u Buzet, Labin i Umag.

Start-up akademija program je edukacije prilagođen osobama koje žele biti poduzetnici i poduzetnicima početnicima. Cilj edukacije je polaznike upoznati s osnovama poduzetništva i omogućiti im znanja i vještine koje će im koristiti za lakše pokretanje posla ili nastavak uspješnog poslovanja.

Bez obzira na to da li se već bavite poduzetništvom, ili tek trebate realizirati svoju ideju, na Start-Up akademiji pronađite ono što vam je potrebno: poduzetnička znanja, sve pogodnosti koje vam se nude, razmjenu iskustva i ideja i mogućnost sklapanja novih poslovnih suradnji.

start-up-akademija-polaznici
Start-up akademija u Puli

Tijekom prva dva dana polaznici Start-up akademije uz stručno vodstvo upoznaju se sa znanjima i vještinama potrebnim za lakše pokretanje i unaprjeđivanje svog biznisa: poslovno planiranje, marketing, javni nastup, pravni aspekti poslovanja i drugi bitni elementi. Tijekom trećeg dana polaznici doznaju informacije o tome kako mogu u svom poslovanju iskoristiti financijsku podršku poput bespovratnih potpora, poduzetničkih kredita i sredstava EU fondova.

Kao dio programa predviđena je i razmjena znanja i poduzetničkih iskustava s lokalnim poduzetnicima koji otkrivaju s kojim preprekama su se oni suočili i savjetuju polaznike kako da ih oni izbjegnu.

Start-up-akademija-svetvinčenat-edukacije-panel-poduzetništvo-turizam
Start-up akademija u Svetvinčentu: panel diskusija o poduzetništvu u turizmu

Start-up akademija održana je u Svetvinčentu, Puli, Rovinju i Poreču

U prosinačkom ciklusu Start-up akademije zaprimljeno je gotovo 300 prijava. U svakom gradu polaznici su imali priliku oblikovati svoju poduzetničku ideju i prezentirati ju kako bi sudjelovali u nagradnom natječaju Start-up akademije.

Evo što kažu polaznici:

“Ovih dana sudjelovale smo u trodnevnoj Start-up akademiji koja se održavala u Rovinju. Tokom tri dana naučile smo kako postati poduzetnik i olakšati početak samog poslovanja, upoznale puno zanimljivih ljudi i stekle nova iskustva. Predavanja su bila zanimljiva te smo u kratkom roku uspjele razviti svoju ideju uz pomoć predavača i drugih sudionika. Ugodno smo bile iznenađene cijelom organizacijom i voditeljima. Svakako bi preporučile svim svojim poznanicima, prijateljima, kolegama i rodbini da sudjeluju u akademiji” 
– podijelile su svoja iskustva polaznice Ines Pruginić, Matea Selimović i Patricia Šverko, članice tima STapp koji je odabran kao tim s najboljom poduzetničkom idejom u Rovinju.
Start-up akademija Rovinj - Grad Rovinj - Istarska razvojna agencija - Zagrebačka banka - Pučko otvoreno učilište - startup akademija - Start-Up udruga 6
Start-up akademija u Rovinju – tim STapp

Start-up akademija nastavlja put po Istri: na redu su Buzet, Labin i Umag

Nakon kratke pauze povodom blagdana, ciklus se nastavlja:

  • Buzet (8.-10.01.),
  • Labin (15.-17.01.) i
  • Umag (16.-18.01.).

Zbog velikog interesa, a ograničenog mjesta za sudjelovanje, preporuka je da svoju prijavu izvršite što ranije.

Start-Up akademija provodi se u organizaciji Start-Up udruge i IDA-e te gradovima Buzet, Umag, Pula, Poreč, Rovinj, Labin i općinama Svetvinčenat i Medulin, a podržavaju je HBOR, Zagrebačka Banka, TV Nova i portali eistra.info i InspireMe.hr.

start_up_akademija_poreč
Start-Up akademija u Poreču: Članovi žirija s pobjedničkom poduzetničkom idejom Amico

Kako se prijaviti?

Za sudjelovanje u Start-up akademiji možete se prijaviti putem linka u nastavku: https://goo.gl/forms/gFiky1XwcMCYl7ko1

O detaljima i programu dobit ćete obavijest putem e-maila po prikupljenim prijavama za pojedinu lokaciju.

Više informacija:

Više informacija o rasporedu i predavačima Start-Up akademije pronađite na linku: https://akademija.starter.hr/ i pratite na Facebook stranicama.