1 min čitanja

Apple je jučer na velikoj konferenciji u svom kampusu u Kaliforniji predstavio novu generaciju Appleovih proizvoda. Predstavljen je novi Appleov pametan sat i čak tri nova iPhonea koji uskoro stižu na police.

 

Apple Watch S4

 

U novoj seriji Apple watcha možemo očekivati potpuno promijenjen izgled, i novi, čak 30 posto veći ekranom koji seže do rubova koji su sada zaobljeni. Osim toga, novi Apple Watch tanji je od prethodne verzije, ima novu početnu stranicu i znatno glasniji zvučnik.

apple-watch-series4_watch-front-training
Izvor: https://www.apple.com

Zbog procesora S4 novi Apple Watch je oko dva puta brži od prethodne verzije, a baterija bi trebala izdržati 18 sati.

Novi Apple Watch dolazi s novim mogućnostima. Uz pomoć svojih senzora, on će moći prepoznati ako njegov vlasnik padne. Ako senzori prepoznaju da se nakon pada vlasnik ne pomiče više od minute, automatski će poslati poziv u pomoć.

Dolazi u srebrnoj, svemirski sivoj i sivoj boji kada je riječ o aluminijskim modelima, a čelični će biti i u crnoj te zlatnoj boji. Moći će se kupiti po cijeni od 399 dolara na više.

 

iPhone XS

 

iPhone XS najavljen je kao najnapredniji iPhone ikada napravljen. Dizajnom je identičan iPhoneu X, osim što je dodana i zlatna boja.

iPhone XS radi na novom sistemskom čipu A12 Bionic. Ovaj čip prvi na tržištu radi na 7-nanometarskom procesu i ima 6,9 milijardi tranzistora. Uz 50 posto manju potrošnju energije, istovremeno dolaze jače performanse. Dodan je poboljšani “neural engine” pa A12 može izvesti 5 bilijuna operacija u sekundi. Face ID tehnologija za biometrijsku sigurnost trebala bi biti još brža i preciznija. Baterija je također poboljšana i trebala bi trajati do sat i po duže nego kod iPhonea X.

Apple-iPhone-Xs-hands_screen
Izvor: https://www.apple.com

iPhonea XS ima dvostruku 12-megapikselnu kameru, jednu širokokutnu i jednu telephoto, a obje imaju optičku stabilizaciju. Usto, poboljšan je hardver za obradu fotografija koji na svakoj fotografiji automatski odrađuje poboljšanja. Zaštićen je od vode, kiše i prašine.

Njegova cijena iznosit će 999 dolara.

 

iPhone XS Max

 

Novost je i veći iPhone XS Max s dijagonalom od 6,5 inča. Rezolucija ovog zaslona je 2.688 x 1.242 piksela, što daje gustoću prikaza od 458 piksela po inču.

Oba dva telefona dolaze s Dual SIM opcijom, što znači da će napokon biti moguće koristiti dva broja na jednom iPhoneu.

 

iPhone XR

 

iPhone XR telefon je sa staklenom poleđinom i aluminijskim okvirom,  a dolazi čak u šest boja – crni, bijeli, plavi, žuti, crveni, koraljni.

Zaštićen je od vode po standardu IP67 i ima LCD ekran koji Apple zove Liquid Retina. Nema 3D Touch, nego “Haptic touch” i Face ID sistem poput onog u iPhoneu XS.