1 min čitanja

Simpsoni su jedan od najdugovječnijih TV serijala u povijesti, a očekuje nas još mnogo epizoda u budućnosti. Serijal je započeo sa snimanjem 1989. godine, a do sad je snimljeno 667 epizoda u 29 sezona.

U rujnu započinje emitiranje jubilarne 30. sezone, a nastavak suradnje Foxa i Disneya očekuje se i u mnogim nadolazećim sezonama. Inače, Fox je otkupio prava na emitiranje Simpsona do 2082. godine.

Ususret nadolazećim epizodama, donosimo vam fun facts o Simpsonima koje možda niste znali:

  1. Vrijeme potrebno za proizvodnju jedne epizode Simpsona varira od 6 do 8 mjeseci.
  2. U Simpsonima koji se prikazuju na bliskom istoku, Homer je Omar, a umjesto piva pije sok.

bart-simpson-beverage

3. Lisa je svoj 8. rođendan proslavila u dvije različite epizode.

4. Srednje ime Milhousea je Mussolini.

5. Svi likovi imaju po 4 prstiju na rukama osim jednog lika: Boga.

6. Klaun Krusty je originalno zamišljen kao Homerov tajni identitet.

7. U jednoj epizodi iz 2003. godine, Homer je kao svoju e-mail adresu naveo ChunkyLover53@aol.com, koju je ekipa serijala prethodno otvorila. U samo nekoliko minuta od emitiranja, fanovi su napunili poštu do limita od 999 poruka. E-mail adresa je aktivna, a ekipa serijala odgovara na upite fanova.

8. Prve riječi koje je izgovorio Bart jesu „Ay caramba!“

9. U svrhu promocije serijala, Disney je s lancem marketa 7-Eleven dogovorio da nekoliko svojih dućana preimenuju u Kwik-E-Mart, a na policama nudi popularne proizvode iz Simpsona kao što su Buzz Cola i Krusty-O žitarice.

KwikEMart

10. Bivša prva dama SAD-a Barbara Bush jednom prilikom komentirala je Simpsone kao najgluplju stvar koju je ikad pogledala. Nakon što je primila pismo od Marge u kojem ju ona pristojno moli da bude manje kritična, Barbara Bush se javno ispričala.