2 min čitanja

Za sve željne novih znanja, zaljubljenike u financije i one koji će to tek postati, eSTUDENT i ove godine organizira Financial Week. Financial Week je projekt koji kroz predavanja i radionice stručnjaka studentima prikazuje drugu stranu financija. Ove godine održat će se od 7. do 11. svibnja.

U ponedjeljak, 7. svibnja Gorjana Banjanin i Danijel Peršić iz ZABA-e otvorit će tjedan posvećen financijama predavanjem “Studentski krediti – da ili ne?” Ne znate kako plaćati školarinu ili financirati troškove života tijekom studiranja? Zanima vas pod kojim uvjetima studenti mogu dobiti kredite i koje su prednosti i nedostaci studentskih kredita? Odgovore potražite na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu u 14 sati.

Svima je u sjećanju svježa financijska kriza koja je nastupila 2007. godine. Očekuje li nas nova kriza, zbog kojih događaja stručnjaci predviđaju nastup nove financijske krize i na koji način bi se kriza mogla izbjeći? Na ova pitanja  8. svibnja u 14 sati odgovorit će vam mag. oec. Josip Kokanović (analitičar) i dr. sc. Saša Ivanović (direktor podružnice, ADMIRAL MARKETS) u predavanju “Sprema li se nova financijska kriza?”. Uz financijsku krizu osvrnut će se na kriptovalute i njihova trenutna i moguća kretanja uslijed promjena na financijskom tržištu.

finance

U srijedu kreativci dolaze na svoje. Kristijan Cinotti, direktor tvrtke Mazars Cinotti održat će predavanje “Kreativno računovodstvo”. Uvijek ste se pitali kako i zbog čega su pojedini menadžeri kažnjeni radi zlouporaba financijskih izvještaja? Kada kreativno računovodstvo prelazi u kriminal?  Dođite 9. svibnja u 14 sati na Ekonomski fakultet u Zagrebu i otkrijte metode kreativnog računovodstva te kako ih prepoznati.

Nakon kreativnosti, Financial Week vodi vas u porezne oaze – područja bez ili s niskim poreznim opterećenjem. Poreznom oazom naziva se bilo koja zemlja u kojoj propisi omogućuju stranim investitorima umanjivanje vlastitih poreznih davanja prijavljivanjem offshore  kompanija. Nazivaju se još i utočištem ili rajem, a ako vas zanima vode li vas one u blagostanje ili propast dođite na EFZG u četvrtak, 10. svibnja u 14 sati. Predavanje “Vode li vas porezne oaze u raj ili zatvor?” će održati Krešimir Lipovšćak, partner iz Crowe Horwatha.

Nakon poreznih oaza, u 16:30 vraćamo se u realnost i nudimo rješenja onima kojima mjesec traje predugo i koji vječno rastežu od prvog do prvog. Naučite upravljati zarađenim novcem na radionici koju će održati  Ana Vrbošić i Danijela Princi Grgat iz Hrvatskog instituta za financijsku edukaciju. Na radionici će studenti u grupama raspoređivati budžet, od kupnje namirnica do kupnje stana.

U petak, 11. svibnja vodimo vas na Izlet na buduće radno mjesto u Zagrebačku burzu – jedinu hrvatsku burzu vrijednosnih papira te je jednu od značajnijih burzi vrijednosnih papira u Jugoistočnoj Europi. Zaposlenici će vam pokazati i ispričati kako izgleda njihov radni dan, što je idealna prilika za sve koji maštaju o tome da će jednog dana raditi na burzi.

Sve dodatne informacije o Financial Weeku možeš saznati na službenoj web stranici eSTUDENT-a i na Facebook eventu.