1 min čitanja

 

Prošli vikend održana je Digital Lab.in konferencija posvećena developerima i dizajnerima. U malom rudarskom gradu Labinu tako su pristigli sudionici iz čitave Hrvatske, ali i susjednih zemalja željni znanja i razmjene informacija s vodećim imenima iz ove industrije.

DigitalLabIn
Photo: Marin Ćuk

Konferencija je rasprodana, a prošla je u odličnoj atmosferi i besprijekornoj organizaciji.

DigitalLabIn
Photo: Marin Ćuk

Prvi dan bio je namijenjen stručnim radionicama koje su u Gradskoj knjižnici grada Labina održali Vitaly Friedman, suosnivač i glavni urednik Smashing Magazine-a, Lloyds design studio iz Labina i Prototyp.digital iz Osijeka.

Drugi dan slijedio je konferencijski program koji je u Sportskom centru Franko Mileta  ugostio brojne face iz digitalnog svijeta iz Hrvatske, ali i šire. Tako su predavači na konferenciji bili Daan Klafer (Build in Amsterdam), Henry Daubrez (DogStudio), Vitaly Friedman (Smashing magazine), Krešimir Mudrovčić (FIVE), Emanuel Miličević (Infinum), Mario Šestak (Degordian), Vlatko Vlahek (Prototyp), Jan Varljen i Ivan Lučin (Productive). Nakon konferencije, u Rapcu je održan spektakularan party s predavačima i sudionicima.

DigitalLabIn
Photo: Marin Ćuk

Organizator konferencije je Lloyd design studio. CEO Domagoj Ostović otkrio nam je kako je vrlo zadovoljan uspjehom konferencije:

Jako smo sretni i ponosni što smo u Labin uspjeli dovesti velik broj developera i dizajnera iz cijele Hrvatske koji su došli ovdje isključivo radi novih znanja. Već polako planiramo konferenciju za iduću godinu. Održat će se vjerojatno na istim lokacijama. Gradska knjižnica u Labinu je savršena ambijentom i infrastrukturom za radionice. Ove godine uspjeli smo dovesti velika svjetska imena. Iduće godine planiramo isto, ali još bolje. Svakako ćemo nadograditi konferenciju novim workshopovima, ali i dodatnim sadržajima za interakciju s posjetiteljima.
DigitalLabIn
Photo: Marin Ćuk

Pokazali su kako preduvjet za uspješnu konferenciju nije taj da se ona održi u velikom gradu ili u gradu poznatom po takvom vidu poslovnog turizma. Na godinu zasigurno slijedi novo izdanje Digital Lab.in-a, a s nestrpljenjem očekujemo najave jer nakon ovakvog besprijekornog prvog izdanja, pitamo se što od drugoga možemo očekivati.