0 min čitanja

U borbi izdavača za savršenu naslovnu stranicu, magazin Time ovaj tjedan podigao je ljestvicu na višu razinu. Specijalno izdanje Time’s Drone Issue krasi naslovnica s gotovo 1.000 dronova.

Legendarni magazin Time poznat je po svojim šokantnim i kontroverznim naslovnicama, a ovaj put odlučili su ostaviti čitatelje bez daha.

Za izradu nove naslovnice magazina Time koji izlazi 11. lipnja tehničari su koristili 958 „shooting stares“ Intelovih dronova koji su bili programirani za precizne nijanse crvene i plave boje. Tim stručnjaka koji su radili na projektu napravio je detaljan plan kretanja dronova prije nego što su ih poslali u noćni let kako bi napravili savršen light show za Timeovu naslovnicu. Sa samo tri stotine dronova manje nego što ih je bilo na otvorenju Olimpijskih igrara, ova manifestacija jedna je od najvećih takvih do danas u SAD-u. Light show zabilježen na naslovnici u stvarnosti je bio visok 100 metara, što je čak i ograničavajuće uzevši u obzir broj dronova koji su sudjelovali u snimanju.

U videu pogledajte kako je izgledala ova komplicirana akcija: