2 min čitanja

Ako tražiš posao, sigurno ti nisu promakli silni oglasi za zapošljavanje iz IT sektora. Dobra je vijest što čak i ako imaš samo elementarno znanje korištenja računala, možeš naučiti programirati i postati developer bez obzira na prethodno obrazovanje.

Jedan takav tečaj upravo je u najavi, a započinje u ožujku u Rijeci.

Bootcamp_It_Rijeka
Izvor: https://start-it.com.hr/

Kako se možeš prijaviti?

Sve zainteresirane nezaposlene osobe mogu se prijaviti za sudjelovanje u besplatnom intenzivnom osposobljavanju za Junior Developere u sklopu europskog projekta Bootcamp IT. Upisati se možeš ispunjavanjem prijavnice do nedjelje, 13. siječnja 2019.

Upravo je u tijeku prvi ciklus edukacije Bootcamp IT u koju je uključena 21 nezaposlena osoba. Tijekom tromjesečnog intenzivnog osposobljavanja oni će steći znanja programiranja, a krenut će od osnova prema objektno orijentiranom programiranju, JavaScriptu, Bootstrapu, jQueryju i Pythonu. Od polaznika se ne očekuje predznanje iz programiranja, već samo motivacija! Osim tehničkih znanja programiranja, polaznici će sudjelovati u 30 sati edukacije iz poslovnih vještina. Osposobljavanje završava Demo danom na kojem polaznici predstavljaju rješenja projektnih zadataka koje su posljednjih mjesec dana rješavali u timovima. Nakon toga slijede razgovori s poslodavcima, koji su ujedno i mentori projektnih zadataka.

Pogledaj što kažu polaznici prethodnih bootcampova:

Prijavi se za sljedeći ciklus i postani Junior Developer!

Edukacija sljedećeg ciklusa počinje 4. ožujka 2019., a odvijat će se svakim radnim danom (pet dana u tjednu, uz stanku za uskršnje blagdane) sve do 7. lipnja 2019. Od polaznika se očekuje sudjelovanje na minimalno 80% aktivnosti. Kako to slikovito izgleda zainteresirani mogu provjeriti u kalendaru predavanja.

Osposobljavanje je namijenjeno nezaposlenim osobama

U program se mogu uključiti isključivo nezaposlene osobe državljani Republike Hrvatske, koje svoj status mogu dokazati potvrdom o vođenju u evidenciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje ili ukoliko nisu u evidenciji HZZ-a potpisivanjem Izjave o statusu nezaposlenosti. Osim toga, važno je ispuniti prijavnicu kojoj je potrebno priložiti navedenu potvrdu ili izjavu, te životopis i kopiju osobne iskaznice. Predznanje iz programiranja nije potrebno za uključivanje u osposobljavanje, no od polaznika se očekuju osnovna informatička znanja te dobro poznavanje engleskog jezika.

Selekcija kandidata provest će se kroz tri kruga:

  1. provjeru dokumentacije i odabir evaluacijskog odbora,
  2. psihološko testiranje koje se sastoji od testa logičkog razmišljanja i testa ličnosti te
  3. završni razgovor na engleskom jeziku.

Polaznici će tijekom procesa selekcije sudjelovati i u profesionalnoj orijentaciji u kojoj će moći dobiti stručan savjet o profesionalnom usmjerenju prema svojim interesima od psihologa.

Sudjelovanje u edukaciji se ne naplaćuje, no s obzirom da se radi o na tržištu rada vrijednoj edukaciji polaznici trebaju potpisati ugovor o sudjelovanju u edukaciji.

Trošak osposobljavanja Bootcamp IT pokriven je sredstvima Europske komisije iz Europskog socijalnog fonda kroz istoimeni projekt. Projekt zajedno provode Centar tehničke kulture Rijeka, Grad Rijeka, Hrvatski zavod za zapošljavanje Regionalni ured Rijeka, Primorsko-goranska županija i Step Ri znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci. Više informacija o projektu, upisima i poslodavcima uključenim u projekt saznajte na portalu Start IT.