0 min čitanja

Po uzoru na uspješne car sharing providere kao što su Zipcar i Car2Go, i njemački Volkswagen AG najavio je ulazak u ovu industriju.

Na nedavnoj konferenciji za medije VW je najavio rast proizvodnje i prodaje električnih automobila. Do 2025. godine očekuju prodaju od preko milijun električnih vozila. “Naš je cilj prodati milijun električnih automobila u 2025. godini, a naši trenutni planovi pokazuju da možemo prodati mnogo više od toga.”, izjavio je juergen Stackmann, voditelj prodaje robne marke VW na konferenciji za novinare u Berlinu.

VW grupa u 2017. godini postigla je prodaju od 10,7 milijuna automobila, čime je dospjela na prvo mjesto proizvođača automobila u toj godini.

Najveći svjetski proizvođač automobila osim proizvodnje električnih automobila, najavio je pomak prema digitalnim uslugama. Već iduće godine VW uvodi novu uslugu dijeljenja automobila. Od iduće godine car sharing bit će dostupan u Njemačkoj, a u 2020. godini najavili su širenje na glavne svjetske gradove.

Uvođenjem ove nove usluge VW postići će zauzimanje tržišnog udjela u novim područjima. Glavni konkurenti na svjetskom tržištu, Car2Go i DriveNow najavili su mogućnost spajanja i izgradnju zajedničke usluge na globalnom tržištu.