1 min čitanja

Nastanak vloga zahtjevan je proces.

Aleksu Curać Šarić, naš stand up komičar iz Rijeke odličan je izvor informacija za ove teme. Osim što nastupa po čitavoj Europi i snima podcast, Aleks je i vloger. O svojim omiljenim temama: muško-ženskim odnosima i svakodnevnim situacijama u kojima se snalazi na svoj specifičan način.
Izvor: Instagram alekscuracsaric
Upitali smo ga koliko zapravo traje obrada videa za vlog.

Osobno sam čuo razne priče, od ljudi koji kažu da ima treba ČAK 1h da editiraju video. I onda ja ne znam što ja radim 3-5h za svakim svojim dok ne usporedim njihov i svoj pa shvatim tko čemu teži. To je samo vrijeme editiranja, tu još ide snimanje koje se koji puta protegne na više dana ako je kompliciranija tema.”

Aleks Curać Šarić

Dakle, iako izgleda kao da kreatori samo upale kamera, iza svakog vloga krije se mnogo posla. Svaki profesionalan vlog zahtjeva mnogo obrade i montaže, koja nalikuje full-time jobu, a ne hobiju, kako to izgleda.
Stories u tom procesu nude mogućnost komunikacije s pretplatnicima tijekom snimanja, i moći će poslužiti kao najave vlogova, prikazati neuspjele scene, teasere ili nešto drugo. Pretplatnici će iste moći ocijeniti lajkom, dislikom ili srcem.
Upitali smo Aleksa što misli o kratkim videima i da li on posta teasere.

“Prije sam postao teasere na YouTube-u. Sada zapravo koristim IG storije u tu svrhu jer mi to nekako najviše ima efekta.”

Aleks Curać Šarić

Predviđamo svijetlu budućnost YouTube storyima i da će naići na odobravanje kreatora ali i korisnika.
Ako želite pratiti Aleksove vlogove, pretplatite se na njegov YouTube kanal. Ako ga želite pogledati uživo, možete to učiniti svaki ponedjeljak u Klubu SAX u Zagrebu, ili na nastupima 29.12. u Šibeniku i 19.1. u Bjelovaru.