1 min čitanja

Grad Vodnjan prepoznao je važnost povezivanja turizma i OPGova! Rezultat toga je hvalevrijedna inicijativa koja ide u pravcu da se u ponudu uvrsti jelo s namirnicama lokalnih OPGova.

Novi gastro proizvod osmisliti će jedan od najpriznatijih chefova na ovim prostorima Deniz Zembo. U njegovo oblikovanje biti će uključeni lokalni OPGovi, a svoje ideje moći će dati i građani.

Može li se od turizma još bolje živjeti?!

Prva prilika za to biti će na panelu “Povezivanje turizma i poljoprivrede: Može li se još bolje živjeti od turizma?!”, koji se održava u srijedu, 23. listopada u 18:30h u u Pučkom otvorenom učilištu u Vodnjanu.

Sudionici panela su Deniz Zembo (Hotel Amfiteatar), Mikela Buršić (Stancija Buršić), Silvano Puhar (Brist), Izabela Vitasović (Teraboto) i Franko Cetina (OPG Cetina), a u raspravi moći će se uključiti svi prisutni.

Panelisti će podijeliti svoja poduzetnička iskustva iz turizma i dati svoje prijedloge oko osmišljavanja novog gastro-turističkog proizvoda.

Prijave za panel predavanje za sve zainteresirane otvorene su preko prijavnog obrasca na linku. Preporuka je da prijavu izvršite što ranije zbog ograničenog kapaciteta.

Panel se odvija unutar Startup akademije, koja se u Vodnjanu održava 23. i 24. listopada. Više informacija možete pronaći na linku.

Stvaranje autentičnog turističkog proizvoda

Glavni cilj projekta je kroz iskorištavanje trenutnog potencijala i razvijanja novih, stvoriti autentični turistički proizvod koji bi se ponudio sve zahtjevnijem turističkom tržištu.

Obogatila bi se tako trenutna ponuda grada, a proizvod bi se nudio u restoranima i ugostiteljskim objektima u Vodnjanu i Istri.

Namirnice lokalnih OPGova

U oblikovanju gastro proizvoda koristile bi se isključivo namirnice lokalnih proizvođača s područja Vodnjana i okolice.

Biti će to doprinos daljnjem razvoju turizma i  respektabilne gastro scene grada koja se sastoji od vrhunskih proizvođača maslinovog ulja, vina, pršuta, sira…

Tvornica ideja by Deniz Zembo

Inače ideja za ovaj gastro proizvod proizašla je iz Kulinarskog Razvojnog Centra Amfiteatar, koji je nedavno otvoren u Puli pred 300 uzvanika.

Kulinarski razvojni centar edukacijska je platforma namijenjena amaterima, profesionalcima, OPG ovima i svim zaljubljenicima u kuhanje. Okuplja najpoznatije stručnjake iz područja gastronomije i nutricionizma. Radionice će pokrivati područja pripreme mesa, ribe, vina, maslinovog ulja, tartufa, koktela, craft piva…  

Pokretač platforme je naš proslavljeni kuhar i prvi hrvatski Masterchef Deniz Zembo. Edukacije unutar centra voditi će predavači poput Deniza Zembe, Mate Jankovića, Ivana Pažanina, Ivana Smetka, Filipa Savića, Ivana Milovana, Lorene Boljunčić, Marka Ristića, Ive Zembe…

Dodatne informacije

Za dodatne informacije ili suradnju oko gastro proizvoda zainteresirani se mogu javiti na kontakt: + 385 (0) 98 965 2335.