1 min čitanja

Kada netko spomene fitness, što je u zadnje vrijeme jedna od najpopularnijih „aktivnosti“, većina si zamisli samo redove onih žena i muškaraca sa savršeno isklesanim tijelima, koja su spremna za plažu čak i sredinom prosinca, dok si mi ostali u tom periodu zamišljamo samo sarme i kolače, a plaže ni na kraj pameti.

Eh, kad to sve prođe i shvatiš da Nova godina nije bila jučer, već je ožujak, a ti sjediš sa svojim pojasom za spašavanje oko struka, koji si vrijedno gradio tijekom blagdana, počneš lagano na tražilicama upisivati riječi poput „mršavljenje“, „brza dijeta“, „7 kila u 7 dana“ ili sve to skupa objediniš pod pojmom „fitness“ – POTPUNO KRIVO!

Tajna nije u limunadi na tašte, krastavac dijeti, položaju mjeseca i sličnom već u samodisciplini.

Ne prođe puno vremena prije no što počneš mrziti sve one sa savršenim tijelima i zimi, zaključiš da je to photoshop, šminka, plastična operacija i s frendicama na kavi prodiskutiraš kako je sve to namješteno i nema smisla živjeti na piletini i vodi, a pored svega si pročitala negdje da se sve da riješiti mlakom vodom i limunom na tašte.

fitness

A što onda?

S ovakvim pričama susrećem se u radu s curama gotovo svakodnevno. Sve su ti to zablude koje s fitnessom nemaju veze. Fitness je način na koji živiš, na koji razmišljaš i koji se ne da fejkati. Možeš sređivati slike koliko voliš, ali ljudi će te ionako vidjeti uživo, možeš se izoperirati, ali i dalje će ti ispadati celulit kao i gospođi Kardashian jer se natrpaš junkom u ponoć, možeš gladovati tjedan dana, ali to će se jednakom brzinom i vratiti.

Fitness ekipa jede SVE, samo u pravo vrijeme i pravim količinama! Tajna nije u limunadi na tašte, krastavac dijeti, položaju mjeseca i sličnom već u samodisciplini koje danas imamo sve manje i manje, činjenici da se ne pretrpaš samo zato što ti je dosadno, činjenici da si spreman ustati ranije da stigneš na trening, leći kasnije da skuhaš za sutra i uložiti vrijeme kojeg nikad nemaš dovoljno.

Zašto, ako nešto želiš, nisi spreman/na uložiti pošteni trud? Zašto želiš sve na klik kao da su ti zdravlje i tijelo dostupni na webshopu kojem je dostava unutar 3 radna dana?

Zapamtite da fitness počinje s vašim načinom razmišljanja i da to što ćete dobiti „na klik“ je ekvivalentno stvarima koje kupiš na eBayu iz Hong Konga za 0.95$. Jeftine, dostupne i vesele te 3 dana!

Potrudit ću se da u narednim tjednima riješimo neke od najčešćih zabluda i pitanja kako bih motivirala barem neke od vas. 🙂