1 min čitanja

Nakon blagdanskih ljenčarenja, kolačića i teške hrane potrebno je tijelo povratiti u formu. Ako niste fan kardio vježbi i teretana, razmislite o yogi kao vašem odabiru. Osim što u formu dovodi vaše tijelo, yoga dovodi u formu i vaš duh.

Zašto odabrati yogu?

Yoga se sastoji od brojnih vježbi za razgibavanje. Gipkije tijelo definitivno je jedna od prvih dobrobiti yoge, a vidljiva je već na samom početku vježbanja. Na prvom satu yoge vjerojatno nećete moći izvesti sve vježbe onako kako je potrebno. Već na drugom satu, primijetiti ćete napredak, a nakon kratkog perioda ustrajnog vježbanja, moći ćete učiniti stvari sa svojim tijelom koje su vam se činile nemogućima.

acro-yoga-vježbe_ravnoteža
Izvor: Pexels

Transformacija tijela

Yoga u kombinaciji s pravilnom prehranom dobitna je kombinacija za lijepo i vitko tijelo. Ali ako odaberete samo yogu, vidjet ćete nakon kratkog vremena kako se vaše tijelo postupno “preslaže” i mijenja svoj oblik na bolje. Mišići postaju izraženiji a držanje se ispravlja. Razlog tomu su brojne vježbe snage kojima je yoga bogata, a one vaše tijelo čine snažnijim. Osim mišića, yoga blagotvorno djeluje i na vaše kosti. Vaši zglobovi postaju gipkiji, a kralježnica pokretljivija.

Transformacija duha

Osim na tijelo, yoga povoljno djeluje i na vaše mentalno zdravlje. Vježbe opuštanja pomoći će da otpustite negativnosti i stres iz vašeg života te da naučite bolje se nositi sa stresnim situacijama u budućnosti. Vježbe disanja koje naučite na yogi moći ćete primijeniti i u svakodnevnom životu kako bi energizirali svoje tijelo i um i postali sretnija, ispunjenija i opuštenija osoba.