0 min čitanja

Stanovnici i posjetitelji 19 hrvatskih gradova sada mogu brže i povoljnije parkirati uz besplatnu mobilnu i web aplikaciju PayDo.

Aplikacija popularno nazivana Pajdo, koristi se u ljetnim destinacijama među kojima su Split, Zadar, Dubrovnik, Pula, Šibenik, Osijek, Samobor, Sisak, Slavonski Brod, Karlovac, Varaždin…

Brže i jednostavnije parkiranje

Tako će se moći jednostavnije i brže parkirati, a jednako je jednostavno i brzo preuzeti aplikaciju. Na jednostavan način tako svi privatni i poslovni korisnici mogu podmirivati trošak parkirnih karata, a na većini lokacija plaćati i dnevne parkirne karte izdane od strane kontrolora, odnosno kazne za pogrešno parkiranje.

Pajdo i za goste na Jadranu

Tijekom ljeta iznajmljivači i hotelijeri nailaze na brojne probleme kako svome gostu i korisniku omogućiti što udobniji i boravak bez stresa. No, u nedostatku vlastitih parkirališnih mjesta, boutique hoteli i mali iznajmljivači sada putem aplikacije svojim gostima mogu omogućiti besplatno parkiranje na području grada, ali i na svim lokacijama gdje je aplikacija aktivna. Jednim potezom određena svota uplaćuje se na račun aplikacije te dodjeljuje gostu.

PayDo ne koristi SMS protokol zbog čega se onda ne plaćaju troškovi mobilnih operatera, a uskoro se očekuje aktivacija i u ostalim gradovima, uključujući i Zagrebu.

Aplikacija IT tvrtke Infoart koristi i turistima jer je dostupna i na engleskom, njemačkom te talijanskom jeziku.