1 min čitanja

Ako je na tvom poslu običaj da svi svima kupuju poklone, ili si izvukao šefa ili šeficu iz bubnja, vjerojatno upravo razbijaš glavu što odabrati. Kako bi tvoj izbor bio profesionalan, ali ne i hladan; lijep ali da ne ispadne da se ulizuješ, donosimo ti nekoliko korisnih prijedloga.

Prije nego što se baciš u kupovinu, pokušaj ocijeniti da li tvoj šef preferira privatne ili poslovne poklone. Ključno pitanje je koliko je tvoj šef otvorena osoba. Da li priča otvoreno s kolegama o slobodnom vremenu, o onome što voli i ne voli? Postoje dvije opcije, a svaka sa sobom nosi drugačiji izbor adekvatnog poklona za tvog šefa ili šeficu.

Solucija br. 1

Ako je odgovor potvrdan, pokušaj doznati u kojoj hrani i piću uživa, bavi li se nekim hobijem u slobodno vrijeme i slično. Tvoj šef cijenit će ako poklon može ponijeti kući i u njemu uživati u svoje slobodno vrijeme.

1. Poklon s kojim ne možeš pogriješiti

Poklon može biti neka fina čokolada ili boca vina ako je tvoj šef ili šefica gurman. S takvim poklonom ne možeš pogriješiti. Ako je poklon zajednički i grupa raspolaže većim budžetom, možete otići korak dalje i kupiti šefu stalak za vino, fondue set ili kvalitetnu kuharicu za šefa gurmana koji uživa u kulinarskim avanturama.

čokolada_kolači
Photo: Igor Ovsyannykov @ Pexels

2. Poklon koji će pamtiti

Ako je tvoj šef ili šefica avanturist ili sportaš, ne možeš pogriješiti poklonom poput sportskog rekvizita ili modnog dodatka. Ako se radi o grupnom poklonu, možete nabaviti šefu vaučer za neku turu ili adrenalinski doživljaj, ulaznice za utakmicu a možda čak i prikladan gadget.

3. Poklon od srca

Ako poznaješ glazbeni ili filmski ukus svog šefa ili šefice, ili si upoznat sa žanrom knjiga u kojem uživa u slobodno vrijeme, upotrijebi to znanje i odaberi poklon u kojem će moći uživati više od jedan put.

Solucija br. 2

Ako je tvoj šef ili šefica rezervirana osoba i strogo odvaja privatno od poslovnog, onda nije dobra ideja kupiti mu nešto što će ponijeti kući jer će ga/ju to podsjećati na posao. U tom slučaju dobar izbor je kupiti nešto što će koristiti na poslu.

1. Uredski pribor

Uredski pribor ne mora biti dosadan poklon ako izabereš kalendar s motivirajućim porukama, personaliziran rokovnik ili multifunkcionalnu kemijsku.

poklon_šef
Photo: Hey Beauti Magazine @ Unsplash

2. Detalji za ured

Dobar izbor je nešto što uredu nedostaje, a nije na popisu mrskih stvari tvom šefu ili šefici. To može biti biljka, personalizirana šalica, bežični punjač za gadgete ili neki stilizirani detalj za ured poput zidne fotografije, dizajnerskog sata ili stalka za kemijske.