Svi koji ste imalo slični meni vrlo dobro znate kako vam narastu oči kad negdje u prolazu vidite automat prepun čokoladica. Ako uz to, kao i ja, studirate na EFZG-u onda su automati prepuni hrane gotovo i jedina stvar koju vidite oko sebe. Dosta dobro ukoliko trebate ili želite na brzinu nešto utrpati u sebe, ali i dosta loše ako pazite na prehranu.
Sve puno Kinder Buena, čipsa, Jaffice, Orea, Milke, Dorine i tu i tamo pokoji zalutali Corny, najbolji prijatelj po kojeg uvijek svratim kad zaboravim svoje posudice s hranom. Znam, znam, tu je “hrpa” šećera, sve je to kao umjetno i svi ostali epiteti koje će navesti oni zlobni jezici kojima očito baš treba taj pokoji gram šećera pa da budu nešto manje nadrndani…
Kroz svoje druškanje s ovom spasonosnom čokoladicom odlučila sam pokušati napraviti i sama svoju verziju jer znate kako bude… u jednoj bi ti baš odgovarala neka druga čokolada, u onoj su baš neke pahuljice, te ne voliš grožđice, a one savršene nikad nema na automatu!
Donosim vam recept koji možete napraviti u bezbroj varijacija po vlastitom guštu! 🙂
Što vam je potrebno za domaći Corny?
- 1 puna šalica običnih zobenih pahuljica (min 2dl)
- pola šalice sjemenki ( suncokret, buča…možete i ne morate dodavati)
- 1 šalica lješnjaka (badema, oraha ili nekih drugih orašastih plodova)
- šaka suhih marelica
- žlica meda
- pola šalice vode
- gožđice, brusnice, jagode, višnje…ma bilo kakvo sušeno voće ili komadići čokolade koju volite
Priprema:
Domaći Corny nastat će tako da šalicu zobenih pahuljica, šalicu lješnjaka (orašastih plodova) i pola šalice sjemenki rasporedite na pek papiru u tepsiji i gurnete u pećnicu na 150 stupnjeva 10 minuta. Dok se to lagano prži u blenderu izmiksajte suhe marelice, med i vodu.
Nakon toga sve zajedno pomiješajte, dodajte svoje omijene dodatke, rasporedite u kalup i pecite još 20 min na 180 stupnjeva!
To je to! Dobit ćete oko 8 svježih i super finih pločica koje, ako tako želite, možete i potopiti u mrvicu čokolade, baš kao i pravi.