1 min čitanja

 

U nastavku ti donosim recept za svoje omiljene muffine. Umjesto šećera zaslađeni su medom, a glavni sastojak im je povrće! Da, povrće! Točnije, radi se o mrkvi. Obožavam carrot cake, a ovi muffini zapravo su inačica te poznate torte. Zbog mrkve su sočni i tope se u ustima, a cimet, muškatni oraščić i lješnjaci  savršeno se stapaju s kremom od svježeg sira. Nadam se da će te oduševiti kao što su i mene! 😊

Potrebni sastojci

Muffini (12 kom)

1 šalica integralnog brašna

½ žličice praška za pecivo

½ žličice sode bikarbone

½ žličice soli

1 žličica cimeta

¼ žličice muškatnog oraščića

Malo manje od 1 šalice meda

2 jaja

½ šalice ulja (maslinovog, kokosovog ili suncokretovog)

1 i ½ šalica naribane mrkve

½  šalice usitnjenih lješnjaka ili oraha

muffini od mrkve 2

Krema od sira

160 g krem sira (Vivis ili Philadelphia)

5 žlica maslaca

1 žličica limunovog soka

½ šalice šećera u prahu

½ žlice ekstakta vanilije

 

 

 

 

Priprema

  1. Zagrijati pećnicu na 180c
  2. Napraviti kremu od sira (sve sastojke za kremu izmiksati u posudi i staviti u frižider na hlađenje)
  3. Za muffine u posudi izmiksati jaja, med i ulje
  4. Nakon toga u drugoj posudi izmiješati brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, sol, cimet, muškatni oraščić, te ih dodati u prvu posudu
  5. U smjesu umiješati naribanu mrkvu i komadiće lješnjaka/oraha
  6. Miješati sve dok smjesa ne postane jednolična
  7. Raspodijeliti smjesu u kalupe za muffine (ja sam koristila silikonski kalup i papirnate košuljice za muffine)
  8. Peći u zagrijanoj pećnici 20 – 25 min (ovisno o kalupu)
  9. Kad su muffini gotovi, pričekati dok se potpuno ne ohlade
  10. Nakon što su se muffini ohladili, premazati ih kremom od sira
  11. Ukrasiti komadićima lješnjaka/oraha

Do sljedećeg recepta! 🙂