U nastavku ti donosim recept za svoje omiljene muffine. Umjesto šećera zaslađeni su medom, a glavni sastojak im je povrće! Da, povrće! Točnije, radi se o mrkvi. Obožavam carrot cake, a ovi muffini zapravo su inačica te poznate torte. Zbog mrkve su sočni i tope se u ustima, a cimet, muškatni oraščić i lješnjaci savršeno se stapaju s kremom od svježeg sira. Nadam se da će te oduševiti kao što su i mene! 😊
Potrebni sastojci
Muffini (12 kom)
1 šalica integralnog brašna
½ žličice praška za pecivo
½ žličice sode bikarbone
½ žličice soli
1 žličica cimeta
¼ žličice muškatnog oraščića
Malo manje od 1 šalice meda
2 jaja
½ šalice ulja (maslinovog, kokosovog ili suncokretovog)
1 i ½ šalica naribane mrkve
½ šalice usitnjenih lješnjaka ili oraha
Krema od sira
160 g krem sira (Vivis ili Philadelphia)
5 žlica maslaca
1 žličica limunovog soka
½ šalice šećera u prahu
½ žlice ekstakta vanilije
Priprema
- Zagrijati pećnicu na 180c
- Napraviti kremu od sira (sve sastojke za kremu izmiksati u posudi i staviti u frižider na hlađenje)
- Za muffine u posudi izmiksati jaja, med i ulje
- Nakon toga u drugoj posudi izmiješati brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, sol, cimet, muškatni oraščić, te ih dodati u prvu posudu
- U smjesu umiješati naribanu mrkvu i komadiće lješnjaka/oraha
- Miješati sve dok smjesa ne postane jednolična
- Raspodijeliti smjesu u kalupe za muffine (ja sam koristila silikonski kalup i papirnate košuljice za muffine)
- Peći u zagrijanoj pećnici 20 – 25 min (ovisno o kalupu)
- Kad su muffini gotovi, pričekati dok se potpuno ne ohlade
- Nakon što su se muffini ohladili, premazati ih kremom od sira
- Ukrasiti komadićima lješnjaka/oraha
Do sljedećeg recepta! 🙂