Pa ljudi moji postoji li išta bolje od žustre rasprave naziva li se ovo štrudla, pita, štrukli ili nešto treće? Ima, činjenica da je dotično jelo na stolu i da ga se spremaš pojesti.
Kad osjetiš miris friško pečenog savršenstva postane potpuno nebitno kako mu je ime i izluđuje li te što tvoj frend ima potpuno drugačiji rječnik od tebe.
Budući da svi znamo da štrudla/pita/štrukli (neću reći i burek, kako bi rekla moja mama, jer par ljudi bi se sigurno onesvijestilo i poderalo putovnicu) zna biti podosta masna, teška i definitivno ne fit hrana, donosim vam jedan receptić u kojem možete uživati uvijek i bez grižnje savjesti!
Sastojci:
- listovi za savijače
- 500g posnog sira
- 2 cijela jaja
- 3 velike žlice blanširane blitve(po želji)
- sezam ili bučine sjemenke(po želji)
Priprema štrudle:
Sir, (blitvu) i 2/3 jaja zamiješaš skupa, posoliš pa smjesom premažeš i zarolaš kore.
Zarolane kore (bez ulja!) posložiš na papir za pečenje, premažeš ostatkom jaja i po želji posipaš sezamom ili bučinim sjemenkama (što definitivno preporučujem) pa staviš peći 15-20 min na 180°.
Dobar tek! 🙂