0 min čitanja

Pa ljudi moji postoji li išta bolje od žustre rasprave naziva li se ovo štrudla, pita, štrukli ili nešto treće? Ima, činjenica da je dotično jelo na stolu i da ga se spremaš pojesti.

Kad osjetiš miris friško pečenog savršenstva postane potpuno nebitno kako mu je ime i izluđuje li te što tvoj frend ima potpuno drugačiji rječnik od tebe.

Budući da svi znamo da štrudla/pita/štrukli (neću reći i burek, kako bi rekla moja mama, jer par ljudi bi se sigurno onesvijestilo i poderalo putovnicu) zna biti podosta masna, teška i definitivno ne fit hrana, donosim vam jedan receptić u kojem možete uživati uvijek i bez grižnje savjesti!

Sastojci:#štrudla od sira

  • listovi za savijače
  • 500g posnog sira
  • 2 cijela jaja
  • 3 velike žlice blanširane blitve(po želji)
  • sezam ili bučine sjemenke(po želji)

Priprema štrudle:

Sir, (blitvu) i 2/3 jaja zamiješaš skupa, posoliš pa smjesom premažeš i zarolaš kore.

Zarolane kore (bez ulja!) posložiš na papir za pečenje, premažeš ostatkom jaja i po želji posipaš sezamom ili bučinim sjemenkama (što definitivno preporučujem) pa staviš peći 15-20 min na 180°.

Dobar tek! 🙂