1 min čitanja

 

Kako biste ostavili dojam iskusnog domaćina, ili jednostavno optimalno iskoristili namirnice iz frižidera, poslužite se malim trikovima i savjetima profesionalaca. Za vas ih donosimo čak 10, a njih su pripremili kuhari, izjelice i kreativni gladni umovi!

Tajne uživatelja vina

1. Želiš li uživati u hladnom vinu, ali ne i istovremeno ga razvodniti ledom? Isprobaj ovaj trik. Umjesto leda, za rashlađivanje vina možeš koristiti zaleđene bobice grožđa.

banane-voće

2. Nemoj baciti ostatak vina preostao nakon što se popila gotovo cijela boca. Zaledi ga u posudicama za led i iskoristi kod pripreme umaka.

Alternativna rješenja u kuhinji

 

3. Spremaš roštilj i treba ti nešto za rasplamsati vatru? U nedostatku prikladnijeg „materijala“, ovoj namjeni izvrsno će poslužiti tortilla čips.

4. Želiš li impresionirati nekoga savršeno izrezanim kriškama torte, sira ili drugih mekanih namirnica, umjesto noža upotrijebi zubni konac.

Tajne ljubitelja voća

5. Želiš brzo odstraniti peteljke s jagoda? Posluži se slamkom: probijanjem jagode odstranit ćeš peteljku i odmah napraviti mjesta za čokoladno punjenje.

6. Ako želiš da tvoje banane duže traju, razdvoji ih i nemoj držati zajedno uz drugo voće.

voće-kolač

Nema bacanja!

7. Ako pripremaš limunadu ili prirodan sok od naranče, posluži se ovim trikom da iskoristiš svaku kapljicu slatkog voća. Prije nego što se baciš na cijeđenje, zarolaj pod pritiskom ruke voćku po stolu.

8. Preostalo je još malo Nutelle u staklenci. Nedovoljno za namazati palačinku, a dovoljno da te srce boli baciti ju. Iskoristi slatku napast i ulij u staklenku toplo mlijeko ili kuglu sladoleda. Uživancija.

Fizika i kemija u kuhinji

9. Mikrovalna zagrije rubove tvog obroka, ali sredina ostane hladna? Ako griješ paštu ili rižu, problem riješi tako što ćeš u sredini tanjura formirati prazan krug. Tako će se tvoj obrok zagrijati ravnomjerno.

10. Ako ne želite da sol iz vaše soljenke pokupi vlagu, dodajte nekoliko zrna riže u nju.