0 min čitanja

Početak nove godine za mnoge znači odbacivanje starih loših i usvajanje novih, boljih i zdravijih životnih navika. Upravo s tim ciljem nastao je pokret Veganuary, koji predstavlja inicijativu za poticanje usvajanja prehrane bazirane na voću i povrću.

Rekordan broj novih vegana u 2019. godini

Organizacija Veganuary nastala je prije pet godina, kao projekt nekolicine zaljubljenika u vegansku prehranu. Prve godine u pokretu je sudjelovalo nešto više od 3 tisuće ljudi. Tijekom proteklih pet godina, broj uključenih svake godine se udvostručavao, a ove godine pridružio im se rekordan broj novih vegana i promotora veganske prehrane, a trenutan broj uključenih iznosi oko 300 tisuća. Od novopridruženih članova mnoga lica prepoznajemo kao influencere ili sa svjetske showbizz scene. Jedni od poznatijih novih članova su poznati glazbeni par Beyonce i JayZ.

Cilj organizacije jest potaknuti osobe diljem svijeta da početak godine obilježe promjenom stila života i nastave s njim tijekom ostatka godine. Organizacija djeluje kao neprofitabilna, a financira se donacijama koje se koriste u svrhu provedbe istraživanja, analiza i provođenja kampanja o osvještavanju o veganskoj prehrani.

 

 

Ako biste se željeli okušati u veganskom načinu prehrane, na njihovim stranicama i YouTube kanalu možete pronaći pregršt zanimljivih veganskih recepata.