1 min čitanja

Svi ste već čuli da je doručak najvažniji obrok u danu i da ga nikako ne treba preskakati. Osim što će vas odmah napuniti energijom pomoći će vam da izbjegnete one popodnevne napadaje gladi s kojima smo se svi u nekom trenutku susreli.

Upravo zato donosim vam jedan od meni najdražih receptića za doručak. Sadrži sve što vam je potrebno za kvalitetan početak dana, a okus je jednostavno savršen!

 

doručak

Trebat će vam:

  • 1 banana
  • 1 šaka smrznutih kupina (šumskog voća)
  • 1 kivi
  • 3 žlice zobenih pahuljica
  • 2 žlice posnog sira
  • 1dl vode ili mlijeka

 

smoothie

Priprema:

Sve sastojke izblendate zajedno i dobijete fini gusti smoothie koji će napuniti vaše baterije odmah nakon buđenja. Koristiti možete svježe, ali i prethodno zamrznuto voće koje ćete ravno iz zamrzivača ubaciti u blender.

Osobno jako volim voće i redovito u dućanima kupim velike količine meni dragih plodova, pogotovo onih sezonskih. Kako bih određenog voća imala u svako doba godine voće očistim, narežem, raspodijelim u vrećice i stavim na smrzavanje. Upravo na taj način ovakvi šareni smoothieji, sladoledi i kreme nalaze se u mojoj kuhinji kroz cijelu godinu, kao što ste mogli i primijetiti pratite li moj fitness.by.v profil:)  Puno je bolje kupiti i smrznuti određeno voće tijekom sezone njegovog dozrijevanja nego isto to voće tražiti po dućanima u doba godine kada i sami znate da nije ni upola fino i ukusno kakvo biste voljeli da bude!

Zamrzavati možete čak i banane i jabuke, ne morate se brinuti da će promijeniti boju ili okus!