1 min čitanja

Iako se češće u turizmu čuju kritike gosta na smještaj i domaćine, postoji i druga strana medalje. Brojne recenzije i žalbe turista svjedoče tome kako turistička potražnja i pomama za lakom zaradom izvlače ono najgore od ljudi koji imaju višak prostora. Tako se iznajmljuju vlažni podrumi i nedovršeni apartmani bez osnovnih uvjeta. No, što kada je u gostu problem?

Ovo je priča o gostu iz pakla.

Alavia Khawaja živi u Texasu sa sestrom u trosobnom stanu. Sobu koju ne koriste iznajmljuju preko Airbnb-a turistima. Do ovog listopada nije imala problema s gostima, sve dok preko Airbnb-a nije stigao gost iz pakla: Leonard Jackson.

 

Alavia je za Buzzfeed izjavila kako je Leonard imao dobre ocjene, ali da joj je sumnjivo bilo što se kod bukiranja smještaja raspitivao o muškarcima u njezinom stanu. Ipak, prihvatila je rezervaciju i tako umalo ugrozila svoj život.

Nakon što je primila gosta u svoj dom, situacija je kulminirala vrlo brzo kad ga je zatekla u svojoj sobi koju je ostavila zaključanom kako kopa po njezinim stvarima. Izbacila ga je iz stana, a on se udostojio tražiti refund za smještaj. Nakon što je provjerila što nedostaje, imala je što vidjeti. Osim što je pobacao njezine fotografije s drugim muškarcima u smeće, Leonard joj je ukrao 500 dolara gotovine koju je našao u njezinoj sobi. Odmah je kontaktirala Airbnb i policiju, ali pomoć je izostala.

Ljuta i prevarena, okrenula se Twitteru na kojem se požalila o tome što se dogodilo i izostanku pomoći mjerodavnih. Kako se komunikacija s paklenim gostom Leonardom nastavila, Alavia je na Twitter postavila screenshotove njihovog dopisivanja i učinila javnim ovaj bizaran i opasan slučaj. Leonard joj se uskoro opet javio kako mu treba prenoćište i da li bi ga željela primiti natrag. Iako niti jednom porukom nije priznao krađu, obećao je kako više neće imati problema s njim. Da bi cijela situacija bila još bizarnija, njegovo dopisivanje nalikuje ljubavnoj svađi, pa joj je tako pisao da ju treba više nego ikada te nudio razne oblike kompenzacije za smještaj, pa čak i brak.

Kompletno bizarno dopisivanje možete popratiti ovdje.

Leonard je uskoro završio iza rešetaka, ali ne zbog počinjene krađe, već zbog posjedovanja oružja. Uskoro je pušten na slobodu i tortura se nastavila još neko vrijeme. Njezin javni vapaj privukao je pažnju Airbnb-a koji je reagirao na cijelu situaciju brisanjem Leonardovog korisničkog računa. Policija nije mogla učiniti ništa bez njegovog izričitog priznanja kako je počinio krađu.

U posljednjem Twitter postu Alavia otkriva kako joj se javila djevojka koja je nakon ovog bizarnog događaja u svoj dom primila Leonarda i također doživjela pakleno iskustvo.