1 min čitanja

Blagdansko vrijeme često nam donese nenajavljene goste. Gdje se živi, ondje se i stvara nered. Ako želiš izbjeći sram pred gostima zbog nepospremljenog i razbacanog doma, pročitaj ovih nekoliko savjeta kako da dovedeš sve u red u samo nekoliko minuta. Dok se gosti penju po stepenicama ili pozdravljaju ljubimce u dvorištu imaš nekoliko minuta da tvoj dom zablista.

Bez obzira na to živiš li sam/sama ili s ukućanima, niže navedene stvari su neizbježne u svakom domu. Sreća je ta da se riješe brzo i lako, i nakon samo par minuta tvoj dom će zablistati.

1. Riješi se prljavog posuđa

Svaki dom izgleda bolje ako nema nagomilanog prljavog posuđa. Ubaci ga u perilicu ili ga na brzinu operi. U svakom slučaju, za to je potrebno nekoliko minuta. Dok gosti pozvone na ulazna vrata, suđa više nema.

2. Razbacane sitnice

Pospremaj ih u ladice, a ladice zatvori. Isto vrijedi i za papire koju čuvaš na hrpicama, bilo da se radi o istraživanju za faks, posao ili računima koji čekaju na plaćanje. Oni stvaraju nered, stoga ih sakrij.

nered_papiri
Photo: Robert Bye @ Unsplash

3. Nagomilana odjeća

Odjeća po stolicama, kaučima, vješalicama, kao da će se svaki trenutak prevrnuti. To je realnost svakog doma. Sakrij ju negdje daleko od očiju gostiju. Ne zaboravi ostaviti mjesta u predsoblju za kapute svojih gostiju. Obuću nagomilanu na ulazu na brzinu pospremi u ormarić.

4. Svjež miris

Dok nosiš odjeću u jednoj ruci, u drugoj ponesi osvježivač prostora i za sobom pošpricaj dom kako bi on mirisao kao da si upravo satima čistio/la. Zavaraj “protivnika” i njegov osjet vida tako što ćeš očarati njegov osjet njuha.